Voorbeschouwing FC Rijnvogels – VVSB

De enige derby van het seizoen op vreemde bodem staat aanstaande zaterdag op het programma voor VVSB. FC Rijnvogels wacht op de eigen Kooltuin de Noordwijkerhouters op voor alweer de 3e ontmoeting van dit seizoen. Na twee keer op De Boekhorst te hebben gespeeld is het nu de beurt aan een wedstrijd in Katwijk aan den Rijn. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt. 

FC Rijnvogels maakte afgelopen week bekend wie de nieuwe trainer voor volgend seizoen zal worden. En dat is dan weer geen onbekende voor VVSB, want assistent-trainer Danny Hijzelendoorn zal de overstap van Noordwijkerhout naar Katwijk maken. Momenteel loopt Hijzelendoorn stage voor zijn UEFA A cursus en zal middels dat papiertje volgend jaar de hoofdcoach zijn van FC Rijnvogels. 

De ploeg uit Katwijk is bezig met een wisselvallig seizoen. De start was uitstekend, maar een mindere periode zorgde voor een kleine terugslag op de ranglijst. Overwinningen op grote ploegen, werden opgevolgd door nederlagen bij, op papier, kleinere ploegen. Zo won FC Rijnvogels twee weken met 3-1 van Sparta Nijkerk door doelpunten Nabil Haddadi (2) en Nigel Nwankwo. Vorige week werd bij Staphorst met 1-2 gewonnen. Een winning mood is gaande bij FC Rijnvogels. 

Met FC Rijnvogels treft VVSB voor de tweede week op rij een ploeg met Vogels in de naam. Vorige week liep dat niet zo goed af, getuigde 2-6 nederlaag tegen de IJsselmeervogels. En ook de eerdere ontmoeting voor de competitie met FC Rijnvogels liep slecht af. Een 2-3 thuisnederlaag zorgde ervoor dat de roodhemden er met de overwinning vandoor gingen. Dat was de revanche voor hen op de bekeroverwinning van VVSB aan het begin van het seizoen. Een waar spektakelstuk stond na 120 minuten 3-3, waarna de strafschoppen beter werden genomen door VVSB. 

De wedstrijd in Katwijk aan den Rijn staat onder leiding van scheidsrechter Peter de Waard, samen met zijn assistenten zal hij de wedstrijd om 14.30 uur laten aftrappen. Uw steun is nodig in deze derby, kom dus in grote getalen naar deze wedstrijd en support onze paars-gele strijders. 

Adres:
Sportpark de Kooltuin
1e Mientlaan 10
2223 LG  Katwijk aan den Rijn
 

Voorbeschouwing FC Rijnvogels – VVSB
Terug naar overzicht