Voorbeschouwing FC Lisse - VVSB

Na een trainerswissel, twee vrije weekenden mag de selectie van VVSB aankomende zaterdag weer aantreden in de Derde Divisie. En direct staat er een derby op het menu. Helaas een derby zonder toeschouwers, maar dankzij de inspanningen van FC Lisse wordt de wedstrijd tussen de bollenstreekclubs live en gratis uitgezonden via YouTube. De link naar de livestream wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, waarna op zaterdag vanaf 14.30 uur het duel kan beginnen.

Met FC Lisse treft VVSB niet alleen een regiogenoot, maar gaat het ook op bezoek bij de koploper van de Derde Divisie. Twee weken geleden veroverde de ploeg van Raymond Bronckhorst deze positie door de topper tegen Sportlust’46 te winnen. In de 80e minuut kwamen de bezoekers uit Woerden op voorsprong door een benutte strafschop van Quincy Arends. Maar met het Lissese publiek erachter en verdediger David Verweij naar het front gestuurd boog de FC de wedstrijd nog volledig om. Verweij, Enzo Stroo en invaller Luca Tarani zorgde voor drie vreugdekreten vanuit het bollendorp.

Een week later kon FC Lisse de periode pakken door (achteraf gezien) een punt te behalen bij de Ajax amateurs. Echter kwamen de blauw-gelen van een koude Amsterdamse kermis thuis. Al voor het rustsignaal stond FC Lisse met 3-0 achter, waarna in de tweede helft deze kater niet meer te boven werd gekomen. Doordat zowel DVS’33, Sportlust’46, Excelsior’31 en Sparta Nijkerk nog een wedstrijd tegoed hebben in de eerste periode en de achterstand drie punten is, is deze strijd nog niet gestreden.

En met het oog op de toekomst is FC Lisse ook alvast begonnen. Trainer Raymond Bronckhorst verlengde onlangs zijn verblijf met nog een seizoen. Ook aanvoerder Eric Cummings, steunpilaren Tom Noordhoff en Jeffrey Klijbroek en aanvalsleider Enzo Stroo volgde het pad van de trainer en zijn ook nog volgend seizoen te zien op het dan vernieuwde Sportpark Ter Specke.

Bij VVSB is de rust weer weder gekeerd. Een rumoerige tijd met een trainerswissel en twee afgelaste wedstrijden heeft de club in rustiger vaarwater gebracht. Met trainer Wilfred van Leeuwen weer aan het roer zal de ploeg uit het dal moeten gaan kruipen om erger te voorkomen. De eerste aanzet daarvan was afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen DoCoS. Een eclatante 8-0 zege heeft het zelftrouwen weer een boost gegeven welke tegen FC Lisse voortgezet kan worden.

In de onderlinge ontmoetingen staat VVSB er goed voor tegenover FC Lisse. De drie competitiewedstrijden die op Ter Specke zijn afgewerkt, waren allemaal een prooi voor de Noordwijkerhouters. Een ieder met een beetje paars-gele binding zal hopen dat deze reeks in stand blijft en dat de weg omhoog gevonden is.

Dit alles zal gebeuren zonder toeschouwers langs de lijn, maar met toeschouwers achter de livestream. De link wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via de sociale media kanalen van FC Lisse en VVSB. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van der Vrande. Deze leidsman zal fluiten voor het begin van de wedstrijd om 14.30 uur.

Laatste ontmoetingen:
FC Lisse – VVSB 1-3 (12 september 2020)
FC Lisse – VVSB 2-4 (21 september 2019)
FC Lisse – VVSB 0-1 (17 februari 2018)
VVSB – FC Lisse 1-1 (9 september 2017)

Voorbeschouwing FC Lisse - VVSB
Terug naar overzicht