Voorbeschouwing FC Lisse – VVSB

Na de seizoensopening tegen HSV Hoek wacht zaterdag alweer de eerste derby van dit seizoen. Een derby die niet een echte derbysfeer zal krijgen aangezien er maar een beperkt aantal toeschouwers aanwezig mogen zijn. FC Lisse tegen VVSB, een bollenstreekkraker welke om 18.00 uur zal gaan beginnen.

FC Lisse kende een zeer zware voorbereidingsperiode op dit seizoen. Bijna alleen maar werd er geoefend tegen Tweede Divisionisten. Van AFC, Noordwijk, Rijnsburgse Boys, Katwijk en Quick Boys werd verloren. Er werd gewonnen van OFC en gelijkgespeeld tegen ADO’20. En met die laatste club is direct de oude club van de trainer van FC Lisse genoemd. Raymond Bronkhorst staat dit jaar voor het eerst aan het roer bij de blauw-gelen en heeft de beschikking tot een zeer jonge ploeg.

Routine vertrok in de personen van Niels Buijs (ODIN’59), Rik Vermeulen (gestopt), Boyd Stevens (Hollandia) en natuurlijk Lars Rauws die naar VVSB is gekomen. Een bijzondere wedstrijd voor de middenvelder die bijna zijn gehele voetbalcarriere bij de Lissenaren voetbalde. Voor hen in de plaats kwamen veel jonge spelers als Toon Zwetsloot (Ter Leede), Mitchell Bormann (Ajax am.) en jeugdspelers Lars van der Steen en Remi van Ekeris. Laatstgenoemde is pas 17 jaar, maar stond vorige week tegen Excelsior’31 gewoon in de basis van de Derde Divisionist.

VVSB kent een flink aantal blessuregevallen. Danny Bakker en Frans van Niel zijn al wat langer niet beschikbaar. Felitciano Zschusschen viel tijdens de wedstrijd met Hoek uit, Richelo Fecunda nog zelfs in de warming-up waardoor beide spelers nog onzeker zijn voor de wedstrijd aankomende zaterdag.

Vorige week kende de wedstrijden van VVSB en FC Lisse een soortgelijk karakter. Echter waar VVSB in de absolute slotfase nog een punt pakte tegen Hoek, waande FC Lisse zich lange tijd de winnaar in het duel met Excelsior’31. Het was echter Jamarro Diks die in de blessuretijd de gelijkmaker verzorgde. Eerder in de tweede helft had Tom Duindam de Lissenaren nog op voorsprong gebracht.

De officiele onderlinge ontmoetingen slaan wel in het voordeel van VVSB uit. In de Tweede Divisie werd er gelijkgespeeld in Noordwijkerhout en won VVSB met 0-1 door een doelpunt van Tommy Bekooij. Afgelopen seizoen was het een spectaculaire editie met veel (eigen) doelpunten. VVSB won dit treffen met 2-4.

De wedstrijd start in Lisse vanwege de coronamaatregelen om 18.00 uur. De leidsman is de heer Keijl uit het Gelderse Heerde. Alle updates rondom de wedstrijd zijn uiteraard te volgen via de radio (Bollenstreek Omroep) en Twitter (@vvsbnwhout).

Laatste ontmoetingen:
FC Lisse – VVSB 2-4 (21 september 2019)
FC Lisse – VVSB 0-1 (17 februari 2018)
VVSB – FC Lisse 1-1 (9 september 2017)

Voorbeschouwing FC Lisse – VVSB
Terug naar overzicht