Voorbeschouwing FC Lisse - VVSB

Al in speelronde 5 staat de tweede bollenstreekderby voor VVSB op het programma. Qua naam en faam valt die in het niet bij diegene die in Katwijk wordt gespeeld, maar alsnog. Een zeer fraaie wedstrijd tussen FC Lisse en VVSB staat op het programma. Nog geen roemrijk verleden, maar dit kan natuurlijk snel opgebouwd gaan worden. Twee jaar geleden waren de eerste twee confrontaties. Zaterdag is aflevering drie van FC Lisse – VVSB!

Het is weliswaar alweer speelronde 5, maar VVSB heeft er pas 3 wedstrijden op zitten. Vanwege de strubbelingen in de voetbalpiramide zitten er ‘slechts’ 17 teams in de Derde Divisie Zaterdag. Door wat verrassende uitslagen zakten de Noordwijkerhouters maar 1 plek op de ranglijst. In verliespunten staan de paars-gelen al op de 6e plaats. Toch moeten de andere ploegen eerst ingehaald worden om deze plaats te bemachtigen.

Een van de verrassende uitslagen van afgelopen weekend was de overwinning van FC Lisse. De blauw-gelen hadden nog geen punt te pakken en traden aan in en tegen Barendrecht. De degradant van afgelopen seizoen kon niet de derde overwinning op rij bijschrijven doordat Jaap Zwetsloot en invaller David Verweij de ploeg van Robbert de Ruiter de overwinning schonk.

Met Jaap Zwetsloot is de eerste van de vele nieuwe namen bij FC Lisse al genoemd. Naast de speler van Teylingen werden onder andere ook Tom Noordhoff (OFC), Tom Duindam (SJC), Jeffrey Kleijbroek (ODIN’59) en Kubilay Koylu (De Dijk) binnen gehengeld. Op het laatste moment werd ook nog Jeffrey Perez Stoof aangetrokken om de verdediging te versterken. De Spaans-Nederlandse speler kende een rijk verleden in het buitenland, maar keerde op 27-jarige leeftijd terug in Nederland.

FC Lisse en VVSB staan voor de 3e keer in een officiële wedstrijd tegen elkaar. De eerste editie was in Noordwijkerhout en zorgde voor een fraaie goal van FC Lisse-verdediger Kevin van der Zwet. Toch zorgde Tommy Bekooij voor de gelijkmaker en het gelijkspel tussen beide. De return in Lisse werd een prooi voor VVSB. Opnieuw was Bekooij de doelpuntenmaker en bleek hij de enige in de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag staat de derby onder leiding van scheidsrechter Ter Brake uit Dedemsvaart. De leidsman zal om 14.30 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd. VVSB heeft de support nodig in deze belangrijke wedstrijd. Tot zaterdag!

Adres:
Sportpark ‘Ter Specke’
Spekkelaan 1
2161 GH Lisse

Laatste 2 ontmoetingen:
FC Lisse – VVSB 0-1 (17 februari 2018)
VVSB – FC Lisse 1-1 (9 september 2017)

Voorbeschouwing FC Lisse - VVSB
Terug naar overzicht