Voorbeschouwing FC Lisse - VVSB

Er staat weer een onvervalste bollenstreek derby op het programma! FC Lisse en VVSB oefenden al vele malen tegen elkaar, maar aankomende zaterdag zal de eerste versie van deze wedstrijd voor het ‘echie’ worden gespeeld op Sportpark Ter Specke. Althans, tegen de zaterdagtak van de Lissenaren. Tot enkele jaren geleden hadden zij ook een zondagtak en daar heeft VVSB in het verre verleden nog wel eens tegen gevoetbald. Aanstaande zaterdag dus, aanvangstijd is 14.30 uur.

Beide ploegen beleven nog een zeer goed 2018 in de competitie. FC Lisse haalde uit de vier wedstrijden van dit kalenderjaar 10 punten, VVSB haalde zelfs de volle buit met 12 punten. Kortom, twee ploegen die in vorm zijn, treffen elkaar.

FC Lisse was eerder dit seizoen landelijk nieuws in de KNVB Beker. Scheidsrechter Nagtegaal dacht na 120 minuten voetbal tussen de FC en HSV Hoek om de penalty’s in de ABBA volgorde te nemen. FC Lisse won de reeks, maar moest enkele weken later toch opnieuw aantreden om de penalty’s in de gebruikelijke ABAB volgorde te nemen. HSV Hoek had een busreis van meer dan 2 uur (en dan ook nog terug) er voor over om ook aan te treden. HSV Hoek nam de tweede keer ook de penalty’s beter en ging dus door. Een hele zure avond voor een ieder van FC Lisse.

In de winterstop zag de ploeg van Robbert de Ruiter ook nog een heel aantal spelers wegvallen. Rick Bouwmeister trok terug richting het oosten en ging voor Silvolde voetballen. Ex-VVSB’er Tomas Tavilla en Timothy van der Meulen keerde de club ook de rug toe. Met de langdurige blessuregevallen Koen Fokkema en Thierry Monteny was de nood hoog om aanvallende versterking. De Ruiter kreeg afgelopen week ook zijn versterking, Ayoub ait Afkir. Met zijn 23 jaar is het al een echte voetbalpionier. De afgelopen tijd speelde Ait Afkir voor het Slowaakse Inter Bratislava, daarvoor trapte hij het balletje voor het Finse Atlantis FC.

VVSB had het in de winterstop rustig, maar zag de afgelopen 2 weken haar selectie voor volgend seizoen op poten komen. Allereerst werd er een nieuwe assistent-trainer aangesteld in de persoon van Alan Campfens. Verder werd bekend dat Tommy Bekooij, Mitchell Theuns, Victor Schipholt, Richelo Fecunda en Guido Pauw ook volgend seizoen in het paars-geel zijn te bewonderen. Het contract van Tomas Arroyo werd open gebroken en verder verlengd. Ras-echte Noordwijkerhouter Peet van der Slot kwam terug op zijn eerdere beslissing en speelt ook volgend seizoen voor zijn VVSB. Het vertrek van Pieter Koopman wordt opgevangen door Arno Dijkstra, die overkomt van FC Rijnvogels. Zo telt de selectie van Jack Honsbeek volgend seizoen nu al 19 spelers.

Na een week carnaval staat er dus direct een derby op het menu. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen in Noordwijkerhout was er één al heel vroeg in het seizoen. In de 3e speelronde kwamen de mannen van De Ruiter voor het eerst live op FoxSports te spelen. Verdediger Kevin van der Zwet maakte daar direct gebruik van door de bal van ruim 40 meter achter doelman Ruben Valk te knallen. Een wondergoal die nog regelmatig de lijstje en rijtjes zal halen. Nog voor rust repareerde VVSB de stand door een doelpunt van Tommy Bekooij. Na de thee kwam hier geen verandering meer in.

Scheidsrechter van dienst is aanstaande zaterdag de heer Veekamp uit Enschede. Hij floot beide ploegen dit seizoen nog niet. Aanvang in Lisse op Sportpark Ter Specke is 14.30 uur. Het is lekker dichtbij dus komt allen en steun de paars-gelen!

Eerdere ontmoeting:
VVSB – FC Lisse 1-1 (9 september 2017)

Adres:
Sportpark ‘Ter Specke’
Spekkelaan 1
2161 GH Lisse

Voorbeschouwing FC Lisse - VVSB
Terug naar overzicht