Voorbeschouwing FC Lienden – VVSB

De winterstop is voorbij, er gaat weer gevoetbald worden. Alhoewel, lange tijd zag het er naar uit dat er geen wedstrijd tussen FC Lienden en VVSB, aangezien de Stichting van de thuisploeg de stekker uit het eerste elftal trok. Toch werd er onder leiding van Hans van de Haar nog wat middelen gevonden om een elftal op de been te brengen. Maar welke spelers dat allemaal zijn, is pas zondagmiddag bekend.

De schok was groot toen op 18 december van het vorige jaar een bericht kwam op de site van FC Lienden. De kop luidde als volgt: “FC Lienden stopt per direct met Tweede Divisie voetbal”. Het topvoetbal in de Betuwe was voorbij volgens velen. “Met haar sportieve prestaties heeft FC Lienden flink aan de weg getimmerd. Er was een indrukwekkende opmars naar de top van het amateurvoetbal en Lienden en de Betuwe werden op de kaart gezet. Lange tijd was de in 1930 opgerichte vereniging in al haar facetten een kleine dorpsclub. Vanaf 2002 vond een gestage, sportieve opmars plaats wat de club de bijnaam het “Chelsea van de Betuwe’ zou opleveren.

Deze sportieve opmars resulteerde uiteindelijk in het kampioenschap van de topklasse zondag amateurvoetbal in de seizoenen 2014/’15 en 2015/’16, het algeheel Nederlands kampioenschap amateurvoetbal en de winst van de Supercup amateurvoetbal in 2015 en in 2016 plaatsing voor de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland.”

Trainer Hans van de Haar kon het toch niet laten en ging op zoek naar investeerders en helpers om het eerste elftal van FC Lienden toch op de been te houden. En Van de Haar kreeg dit ook voor elkaar, want op 6 januari van het huidige jaar kwam het volgende naar buiten: “FC Lienden gaat samenwerken met Wooter Academy en Peter Barendse Academy & Soccerschool”. FC Lienden gaat dus toch door maar met een beperkt budget. Diverse spelers hebben de club al de rug toegekeerd, maar onder andere aanvoerder Milad Intezar blijft ook de tweede helft van het seizoen op ‘de Abdijhof’ te bewonderen. Samen met onder andere Noah Barendse (Quick Boys) en Vlatko Lazic (GVVV) wordt er een elftal bij elkaar gevonden. Maar wie dit allemaal zullen zijn, blijft tot op het laatst een grote verassing.

In de winterstop was het bij VVSB beduidend rustiger. De ploeg van Eric Meijers staat weliswaar nog op de laatste plaats, maar heeft de overige staartploegen nog in het vizier. Op het trainingskamp in het Spaanse Benalmadena werd goed aan de fitheid en teambuilding gewerkt. Getuige de toernooiwinst tegen Quick Boys (0-0) en Westlandia (5-1) en de overwinning op Schipluiden (3-0) is daar goed gebruik van gemaakt. Met Wesley Goeman als extra optie op het middenveld, zitten de Noordwijkerhouters weer iets breder in de bezetting na het vertrek van Patrick Batist en Kevin Brands.

De laatste ontmoeting op ‘de Abdijhof’ is er één die VVSB niet graag zich herinnerd. De Noordwijkerhouters kregen met 4-0 klop van de blauw-witten door doelpunten van Jawad Bellahsan (2x), Danny van den Meiracker en Nick Hak. Het jaar daarvoor werd in Lienden de allereerste overwinning in de Tweede divisie geboekt.

Aanstaande zondag zal er in Lienden om 14.30 uur worden gefloten voor het begin van de wedstrijd door scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo. Deze scheidsrechter heeft in het verleden drie keer een wedstrijd van VVSB geleid. VVSB won al deze wedstrijden. Of dit zondag weer zo is, weten we na 90 minuten voetbal.

Laatste 4 ontmoetingen:
VVSB – FC Lienden 4-4 (10 maart 2018)
FC Lienden – VVSB 4-0 (5 november 2017)
VVSB – FC Lienden 0-5 (17 april 2017)
FC Lienden – VVSB 0-2 (27 augustus 2016)

Adres:
Sportpark ‘De Abdijhof’
Molenstraat 18
4033 AV Lienden

Voorbeschouwing FC Lienden – VVSB
Terug naar overzicht