Voorbeschouwing FC Lienden – VVSB

De tweede wedstrijd op een rij die VVSB niet op het eigen sportpark zal spelen. Nadat vorige week Koninklijke HFC met ruime cijfers van de Noordwijkerhouters won, is de ploeg van Mark Schenning ongetwijfeld uit op eerherstel. FC Lienden is aanstaande zondag de tegenstander, de huidige nummer 3 van de ranglijst. Een geduchte tegenstander dus voor de paars-gelen.

FC Lienden heeft inmiddels al vijf wedstrijden op rij niet verloren. Vorige week wonnen de Betuwenaren van AFC (met de nieuwe trainer Andre Wetzel al op de bank) met 0-1 door een doelpunt van invaller Nick Hak. Dit was zijn eerste doelpunt van het seizoen, dat kan je niet zeggen van Danny van den Meiracker. De goalgetter is ook dit seizoen weer goed op dreef en staat met 9 doelpunt, één doelpunt achter op de topscoorder van de competitie Roy Castien (Kon. HFC). Vorig seizoen was Van den Meiracker ook verantwoordelijk voor 18 doelpunten (7 voor Spakenburg, 11 voor FC Lienden).

FC Lienden timmert de laatste jaren flink aan de weg. Met twee 1e plaatsen in de laatste 2 jaar van de zondagtopklasse, eindigde de ploeg van Hans Kraaij jr. vorig jaar op een verdienstelijke 6e plaats. Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door regelmaat. In de eerste 2 periodes werden er 15 punten behaald, in de laatste periode zelfs 18 punten. Met een nieuw kunstgrasveld op Sportpark De Abdijhof is de Betuwse ploeg dit jaar in staat geweest om FC Lisse, Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg te verslaan.

Wie VVSB vorige week in de eerste helft zag voetballen, had aan het einde van de wedstrijd nooit gedacht dat zij met een 3-0 nederlaag weer naar Noordwijkerhout zouden komen. VVSB stond weliswaar na 2 minuten met 1-0 achter, maar gaf in het eerste bedrijf niets weg en creeerde zeker 3-4 goede, uitgespeelde mogelijkheden. Doelman Tom Boks was de grote (letterlijk) sta in de weg voor de ploeg van Mark Schenning. In de tweede helft gaven de Noordwijkerhouters niet meer thuis en ging Koninklijke HFC er met een 3-0 overwinning vandoor.

Vorig seizoen pakte VVSB haar eerste overwinning in de Tweede divisie in Lienden. Op de derde speeldag wonnen de Noordwijkerhouters met 0-2 door doelpunten van Jordy Zwart en Tim de Rijk. De return in Noordwijkerhout was een wedstrijd om heel snel weer te vergeten. Van den Meiracker (4 goals) en co. wonnen met 0-5.

Laatste 6 ontmoetingen:
VVSB – FC Lienden 0-5 (17-04-2017)
FC Lienden – VVSB 0-2 (27-08-2016)
FC Lienden – VVSB 0-0 (21-02-2016)
VVSB – FC Lienden 0-0 (18-10-2015)
VVSB – FC Lienden 2-2 (22-02-2015)
FC Lienden – VVSB 1-0 (26-10-2014)

Adres:
Sportpark ‘De Abdijhof’
Molenstraat 18
4033 AV Lienden

Voorbeschouwing FC Lienden – VVSB
Terug naar overzicht