Voorbeschouwing Excelsior'31 - VVSB

Het is speelronde 3 en als de koploper van de Derde Divisie aantreedt tegen de nummer 2 mag je toch al spreken van een heuse topper! Het ongeslagen Excelsior’31 neemt het op het eigen Sportpark de Koerbelt op tegen ons aller VVSB. Na de 3-0 overwinning op Sportlust’46 bezetten de Noordwijkerhouters op doelsaldo de tweede positie. Wie staat er na deze wedstrijd aan de leiding van de Derde Divisie?

Excelsior’31 dankt haar koppositie aan de overwinningen op Ter Leede (3-1) en Barendrecht (1-3). En ook in de voorbereiding maakte de ploeg van trainer Jurjan Wouda bij vlagen indruk. Zo werd Staphorst met 2-7 weggeblazen en werd Tweededivisionist HHC Hardenberg op 1-1 gehouden.

Een van de redenen dat Excelsior’31 vroeg in het seizoen al goed is, komt door het selectiebeleid van de Rijssenaren. Slechts 4 spelers verlieten de club, waarna er ook maar 3 nieuwelingen in de personen van Siebe Schets (GOES), Simon Seppenwoolde (Jong Twente) en de Portugees/Duitse doelman José Fernandes (Vorwärts Epe).

Ook vorig seizoen kwam Excelsior’31 goed voor de dag. Na een gelijkspel tegen FC Lisse volgde overwinningen op DVS’33, Staphorst en SteDoCo, waarna vlak voor de coronabreak ODIN’59 te sterk bleek. Met een vierde plaats eindigde de competitie voortijdig.

VVSB pakte na een matige wedstrijd tegen Staphorst de volle buit tegen Sportlust’46. De opening van het nieuwe sportcomplex werd met een 3-0 overwinning luister bijgezet. De terug van een blessure gekeerd Felitciano Zschusschen zorgde met een fraaie volley voor de openingstreffer, waarna een kwartier voor tijd Jayson Halman voor de 2-0 zorgde. Het slotakkoord van Bert Steltenpool was het laatste zetje voor een mooie avond op ‘Veld 7’.

Twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Beide partijen werden in een overwinning omgezet door VVSB. In Rijssen werd met 0-2 gewonnen door doelpunten van Mirko Zwiers (e.d.) en Zschusschen. In Noordwijkerhout nam de ploeg van Richard Plug de overwinning mee met 3-1.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Oosting uit Niekerk. In Rijssen wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Wil je deze wedstrijd bezoeken, zorg er dan voor dat je de Corona Check App en een ID bewijs bij de hand hebt. Voor meer informatie kijk dan op de website van Excelsior’31.

Adres:
Sportpark ‘De Koerbelt’
Arend Baanstraat 102a
7461 DX RIJSSEN

Laatste ontmoetingen:
VVSB – Excelsior’31 3-1 (18 januari 2020)
Excelsior’31 – VVSB 0-2 (7 september 2019)

Voorbeschouwing Excelsior'31 - VVSB
Terug naar overzicht