Voorbeschouwing Excelsior'31 - VVSB

VVSB mag opnieuw op bezoek bij een promovendus. Nadat in de eerste speelronde Ter Leede de gastheer was, is dat nu Excelsior’31. De ploeg uit Rijssen werd vorig seizoen in de laatste wedstrijd pas kampioen van de zaterdag hoofdklasse B. Om 14.30 uur wordt er in het oosten van het land afgetrapt voor het treffen tussen de nummer 7 en 12 van de ranglijst.

Zoals eerder gememoreerd werd Excelsior’31 vorig seizoen in de slotwedstrijd kampioen van de Hoofdklasse B. Met amateurfenomeen Hielke Penterman in de gelederen staat de ploeg in ieder geval garant voor een hoop doelpunten. Met name bij HHC Hardenberg was de aanvallende middenvelder een scoringsmachine, waarbij hij in 3 seizoen topklasse 53 doelpunten maakte. Dat leverde dat onder andere een transfer op naar Achilles’29, de toenmalige eerste divisionist. Echter werd het profavontuur niet wat hij er van gehoopt had en ging hij via SVZW naar Excelsior’31.

Dit seizoen begon met een valse start voor Excelsior’31. De openingswedstrijd tegen ODIN’59 werd met 0-1 verloren. Een week later werd bij SteDoCo wel met 0-2 gewonnen. In de slotfase schoten Hakim Ezazafi en Boy Boeloerditi hun ploeg naar de overwinning. De ploeg van Peter Wesselink kende ook nog eens een wisselvallige oefenperiode, maar won wel in de eerste voorronde van de KNVB Beker. DEM werd met 2-1 terug naar Beverwijk gestuurd.

VVSB toonde afgelopen weekend weer tekenen van herstel. Na een zeer matige wedstrijd tegen Ter Leede, was de vechtlust tegen DOVO alweer terug. Weliswaar kwamen de gasten uit Veenendaal op voorsprong, maar VVSB liet een hoop goede kansen onbenut. In de tweede helft werd de trekker wel overgehaald en zorgden Lulinho Martins en Tom Kok voor de voorsprong. In de slotfase werd het helaas nog wel gelijk door een treffer van Gokhan Yasar. Midweeks werd er geoefend tegen FC Boshuizen. Op kermisdinsdag werd het 3-3 tussen VVSB en Leidse ploeg.

Het treffen tussen Excelsior’31 en VVSB is de eerste in de historie vanwege de scheiding tussen het zaterdag- en zondagvoetbal. De leidsman bij dit treffen is de heer Eijgelsheim uit Oirschot. De Brabantse scheidsrechter zal de aftrap om 14.30 uur laten aanvangen.

Adres:
Sportpark ‘De Koerbelt’
Arend Baanstraat 102
7461 DX Rijssen

Voorbeschouwing Excelsior'31 - VVSB
Terug naar overzicht