Voorbeschouwing Excelsior Maassluis - VVSB

De tweede uitwedstrijd op rij brengt VVSB aanstaande zaterdag in Maassluis. De plek waar iets meer dan twee jaar geleden het avontuur in de Tweede Divisie begon. Met Excelsior Maassluis als tegenstander treft VVSB de nummer 13 van de ranglijst. Opvallend detail; VVSB scoorde 2 doelpunten meer dan Excelsior Maassluis, ondanks de 5 plaatsen en 9 punten achterstand. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt aan de Lavendelstraat. 

Excelsior Maassluis staat sinds dit seizoen onder leiding van Dogan Corneille. Hij nam deze zomer het stokje over van de succesvolle Jeroen Rijsdijk, die trainer werd van Jong Sparta. Met Corneille heeft Maassluis een bekende trainer uit onze regio in huis. Van 2014 tot 2017 leidde Corneille onze buren van vv Noordwijk. Topschutter bij de gastheren is Daan Blij. Met 5 doelpunten is de aanvaller bezig aan een zeer productief jaar. De afgelopen 2 seizoen kwam Blij niet verder dan respectievelijk 3 en 5 doelpunten, het aantal wat hij dus nu al na 10 wedstrijden heeft bereikt.

Ook Excelsior Maassluis moet al een tijd wachten op een overwinning. De laatste driepunter dateert alweer van 29 september. Op Sportpark de Krom werd landskampioen Katwijk met 2-4 verslagen. In de gehele maand oktober werd slechts 1 punt gepakt. Afgelopen weekend werd er na nederlagen tegen Spakenburg, AFC en Kozakken Boys met 1-1 gelijkgespeeld bij De Treffers.

De situatie bij VVSB is ondertussen wel bekend. Nederlaag op nederlaag werd er geleden, wat het einde van Jack Honsbeek als trainer betekende. Jan van den Berg nam de honeurs waar bij de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC, maar nog zonder succes. Na de rommelige 1-0 door Wessel Boer, was de 2-0 van Khalid Tadmine de mokerslag. Dat Robin Eindhoven in de slotminuut nog 3-0 maakte, kon geen naam meer hebben.

VVSB heeft in Maassluis nog geen doelpunt weten te scoren. In de eerste ontmoeting verloren de Noordwijkerhouters met 2-0. Vorig seizoen werd het een bloedeloze 0-0. Tijd om daar verandering in te maken. Zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van Sander van der Eijk. De Amstelvener had afgelopen dinsdag nog de leiding over het bekerduel sv Urk - Roda JC. Aanvang op Sportpark Dijkpolder is 15.30 uur.

Laatste 4 ontmoetingen:
VVSB – Excelsior Maassluis 0-3 (5 mei 2018)
Excelsior Maassluis – VVSB 0-0 (16 december 2017)
VVSB – Excelsior Maassluis 2-0 (17 december 2016)
Excelsior Maassluis – VVSB 2-0 (13 augustus 2016)

Adres:
Sportpark ‘Dijkpolder’
Lavendelstraat 1
3142 NC Maassluis

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis - VVSB
Terug naar overzicht