Voorbeschouwing Excelsior Maassluis - VVSB

De laatste competitiewedstrijd van 2017 brengt VVSB in Maassluis. De plek waar anderhalf jaar geleden het avontuur in de Tweede Divisie begon. Nu, 49 wedstrijden later, begint de nieuwe competitie als een tweede thuis te voelen. Nieuwe tegenstanders zijn bekender, een hoop derby’s is ons vlaggenschip rijker en vooral de kwaliteit van het voetbal is met grote sprongen vooruit gegaan. Hoe de ploeg van Jack Honsbeek de 50e wedstrijd in de Tweede Divisie gaat volmaken, wordt aanstaande zaterdag rond de klok van 17.30 uur duidelijk.

Met Excelsior Maassluis treft VVSB een ploeg die goed gebruikt maakt van de aanstormende jeugdspelers. In de laatste wedstrijd die ‘De Tricolores’ speelde tegen FC Lienden waren maar liefst 5 basisspelers, spelers uit de eigen jeugd. Verder speelde slechts 1 speler in de basis die er vorig jaar nog niet was. Kortom, de eigen jeugd staat centraal in Maassluis. Dit is ook te zien aan de afdelingen waar de hoogste jeugdteams spelen. De JO19-1 speelt 2e Divisie, net als de JO17-1. De JO15-1 speelt in 3e Divisie.

Dit heeft dus ook zijn vruchten afgeworpen de laatste jaren. Trainer Jeroen Rijsdijk is bezig aan zijn 3e seizoen en reeg de successen aaneen. In zijn 1e seizoen won het direct de zaterdagtopklasse titel alsmede de algehele amateurtitel. In het 2e seizoen eindigde Excelsior Maassluis op een 5e plaats, achter Jong AZ, Kozakken Boys, Katwijk en De Treffers.

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd van Excelsior Maassluis afgelast. Het veld van IJsselmeervogels werd door scheidsrechter De Brito Roque afgekeurd wegens teveel sneeuw op het kunstgrasveld in Bunschoten-Spakenburg. De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis staat nu gepland op 10 februari 2018. Hiervoor was Excelsior Maasluis bezig aan een wisselvallige periode. Wat hierin vooral opvalt is de sterke thuisreeks, de laatste 4 thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen. En niet tegen de minste tegenstanders; De Dijk, Katwijk, HHC Hardenberg en FC Lienden keerden zonder punten huiswaarts.

Bij VVSB is de mindere periode opgevangen door een sterkere reeks wedstrijden. Winstpartijen tegen De Treffers en HHC Hardenberg zorgde ervoor dat VVSB weer wat meer punten verzamelde dan de concurrenten onderin. Dat er afgelopen week verloren werd van Katwijk was jammer, maar niet onterecht. De ploeg van Dick Schreuder liet zien een waardige koploper te zijn en de wintertitel terecht in handen te hebben.

Zoals eerder gememoreerd wordt de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis de 50e wedstrijd in de Tweede Divisie voor de Noordwijkerhouters. VVSB staat in de overal ranking sinds het seizoen 2016-2017 op een 9e plaats met 66 punten uit 49 wedstrijden. Tegenstander Excelsior Maassluis staat op een 5e plaats met 71 punten uit 48 wedstrijden. Slechts 2 ploegen zijn Jong AZ voorbij gekomen met 15 (!) wedstrijden extra. Katwijk en Kozakken Boys hebben meer punten verzameld dan de ploeg die nu in de Jupiler League speelt. GVVV heeft (net als Jong AZ) 76 punten, maar een minder doelsaldo opgebouwd dan de Alkmaalders. Dit geeft nog maar eens de suprematie van vorig seizoen weer!

Het is dus pas de 2e ontmoeting in Maassluis tussen de Tricolores en de BAVO. Vorig seizoen wonnen de thuisploeg met 2-0 door een eigen doelpunt van Jelmer Vijlbrief en Kilian Berkhout (nu spelend voor Katwijk). Scheidsrechter Bronsvoort zal om 15.30 uur fluiten voor het begin van de laatste competitiewedstrijd van 2017. Heb je hierna nog altijd geen genoeg van VVSB? Kom dan ’s-Avonds ook nog naar de Kerstveiling in de hal op Sportpark de Boekhorst. Voor meer informatie hierover zie de website van VVSB. Tevens zijn er nog altijd kaarten te koop voor het bekerduel tegen Roda JC. Zorg dat je daar ook bij bent, want je wil toch niet een eventuele stunt missen….

Laatste 2 ontmoetingen:
VVSB – Excelsior Maassluis 2-0 (17 december 2016)
Excelsior Maassluis – VVSB 2-0 (13 augustus 2016)

Adres:
Sportpark ‘Dijkpolder’
Lavendelstraat 1
3142 NC Maassluis

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis - VVSB
Terug naar overzicht