Voorbeschouwing Eemdijk - VVSB

Ijs en weder dienende zal het meest voorkomende begin van de voorbeschouwingen van aankomend weekend zijn. Sneeuw en ijs zorgen er al dagen voor dat het landschap er wit uitziet, waaronder ook de voetbalvelden. Op Sportpark de Boekhorst wordt al een aantal dagen niet getraind, sinds donderdag mag er bij Eemdijk al wel weer deels getraind worden. Dat biedt perspectief voor aankomende zaterdag als VVSB op bezoek gaat bij de groen-witten. 

Met Sportpark de Vinken als eindbestemming van de routebeschrijving treft VVSB een sportpark waar het nog niet eerder heeft gespeeld. De groen-witten uit het voetbalgekke Bunschoten-Spakenburg zijn al jaren bezig om de amateurtop te bereiken. Met veel afvallers van de grote 2 uit hetzelfde dorp valt een prima elftal te bouwen. En zo werd de ploeg van trainer Willem Romp vorig seizoen kampioen van de Vierde Divisie. 

Dit seizoen begon Eemdijk voortvarend met zelfs een tijdelijke koppositie na speelronde 3. Hierna kreeg de promovendus het lastig en vindt het zichzelf momenteel terug op een 9e plaats. Afgelopen week werd de tweede seizoenshelft voor Eemdijk geopend met een uitwedstrijd bij Staphorst. Achteraf gezien een zware dobber, want Eemdijk verloor met 3-0. 

VVSB leed ook een nederlaag bij de opening van de tweede seizoenshelft. Een discutabele strafschop bleek de scherprechter in het voordeel van DVS’33. Maar de midweekse oefenwedstrijd zal veel ogen weer hebben geopend. Met goed verzorgd voetbal werd gemeentegenoot en tweede divisionist Noordwijk met 1-3 verslagen. 

Eerder dit jaar was de wedstrijd tussen Eemdijk en VVSB een spektakelstuk van jewelste. VVSB kwam al na een paar minuten op voorsprong, maar zag vlak na rust Eemdijk op 1-1 komen. In de blessuretijd werd het 1-2 voor Eemdijk, maar was het opnieuw Jesse van Nieuwkerk die scoorde en toch nog een gelijkspel bewerkstelligde. Toch dacht Eemdijk daar anders over, want in de 6e minuut van de blessuretijd schoot Michel Goossensen een streep van 30 meter in de kruising. 

De return van dit spektakelstuk zal onder leiding staan van scheidsrechter Steve Janssen uit Reuver (Limburg). Samen met zijn assistenten zal hij de wedstrijd laten beginnen om 14.30 uur op Sportpark de Vinken, mocht het winterweer niet roet in het eten gooien. 

Adres:
Sportpark de Vinken
De Kronkels 12
3752 LM  Bunschoten-Spakenburg
 

Voorbeschouwing Eemdijk - VVSB
Terug naar overzicht