Voorbeschouwing DVS'33 - VVSB

Na het spektakelstuk voor de KNVB Beker gaat ook de competitie weer beginnen voor VVSB. De eerste van 34 zware competitiewedstrijden, een gemixte competitie met zaterdag- en zondagteams. Alle kaarten gaan weer opnieuw geschud worden. De Noordwijkerhoutse equipe gaat bezoek bij DVS’33 in Ermelo. 

Pas 2 maanden geleden was het VVSB die nog in strijd was om een plek in de tweede divisie. SteDoCo versloeg de paars-gelen in de laatste minuut en dompelde Noordwijkerhout voor even in rouw. Lang duurde die rouw niet als je keek naar het volledige plaatje. VVSB toonde weer kleur op het blazoen en streed lang mee om de bovenste plaatsen. Met aantrekkelijk voetbal en veel doelpunten kon de supporter weer genieten van de ‘BAVO’. 

Waar vorig seizoen VVSB alles graag op zaterdag had willen spelen, maar uitkwam in de zondagafdeling is dat dit jaar anders. De KNVB besloot om over te gaan om gemixte competities om reistijden te verkorten. Dit zorgt ervoor dat originele zaterdag- en zondagteams elkaar voor het eerst kunnen treffen. Veel ploegen zullen nieuwe omgevingen gaan meemaken, voor VVSB is dat anders. Na enkele jaren in de zaterdag derde divisie en afgelopen jaar in de zondagse variant, kent VVSB veel tegenstanders al van eerdere ontmoetingen. 

Natuurlijk zijn elk jaar de kaarten anders geschud, want ook de selecties veranderen ook elk seizoen. Zo is het elk jaar een komen en gaan van nieuwe spelers. Bij VVSB kwamen enkele nieuwe spelers van buitenaf en werden diverse jeugdspelers doorgeschoven naar de A-selectie. Enkele van die nieuwelingen lieten zich afgelopen zaterdag al direct zien met een doelpunt. Het waren Mounir Mounji, Victor van der Linde en Gyliano van Velzen die direct in de eerste officiële wedstrijd het net voor VVSB wisten te vinden. Een fraaie binnenkomer!

Tegenstander aanstaande zaterdag is DVS’33 uit Ermelo. Deze brigade staat dit jaar onder leiding van nieuwe trainer Patrick Loenen. De oud-trainer van o.a. Sportlust’46 en Spakenburg kende met zijn ploeg een wisselvallige voorbereidingsperiode. Goede overwinningen op hoger spelende ploegen Kozakken Boys en Spakenburg, werden gevolgd door nederlagen op bijvoorbeeld TEC en DOVO, ploegen die op hetzelfde niveau zullen acteren. 

Afgelopen zaterdag speelde DVS’33 ook voor de KNVB Beker. In Ermelo werd competitiegenoot Urk met de kleinst mogelijke marge verslagen. Nieuwe spits Sam Crowther liet hierbij direct zien waarom hij nu bij DVS’33 speelt. Zijn treffer bleek achteraf de winnende tegen de ploeg uit het vissersdorp.

VVSB heeft twee keer eerder in Ermelo bij DVS’33 gevoetbald. In september 2020 werd het 2-2 door doelpunten van Felitciano Zschusschen en Obi Onyeike. In februari 2022 werd er met 0-2 gewonnen door doelpunten van Jayson Halman en opnieuw Obi Onyeike. De verdediger van VVSB staat in Ermelo dus geboekt als angstgegner. 

De wedstrijd in Ermelo staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Kieft. Hij zal de competitiestart om 15.00 uur laten aftrappen. 

Adres:
Sportpark DVS’33
Sportlaan 27
3851 CA  Ermelo

Voorbeschouwing DVS'33 - VVSB
Terug naar overzicht