Voorbeschouwing DOVO - VVSB

Daar is die dan; de nacompetitie! Het toetje van het al lange seizoen. Hoe lang dit toetje gaat duren is nog onbekend, wordt één week, twee weken of drie weken? VVSB start in de eerste ronde met een dubbele ontmoeting met DOVO. Zij pakte de eerste periode in de Derde Divisie zaterdag en waren dus al snel verzekerd van het toetje. Woensdag wordt er afgetrapt in Veenendaal, zaterdag is de return in Noordwijkerhout. 

DOVO kende een fabuleuze start van de competitie. Ondanks de nederlaag bij de buren van GVVV werd de eerste periode bemachtigd en werd er voorzichtig vooruit gekeken naar meer. Dit meer kwam er al snel niet meer van, want in de volgende fase van de competitie werden beduidend minder punten gepakt. Al snel kon het vizier op de nacompetitie worden gelegd en dit vooruitzicht is een stuk beter dan dat het vorig seizoen ging bij DOVO.Net als VVSB werd in de laatste wedstrijd lijfsbehoud bewerkstelligd. 

Met Guido van Dijk is de topscorer van DOVO direct genoemd. Met zijn 12 doelpunten staat hij ruim op de eerste plaats op die ranglijst, gevolgd door Oktay Ozturk en Kian Visser. Waarbij aangetekend dat laatstgenoemde pas in de winterstop aansloot bij de brigade van Florian Wolf. Lulinho Martins is ook een belangrijk onderdeel van die brigade, maar is de laatste weken geblesseerd. Onduidelijk is nog of hij het treffen met zijn oude ploeg haalt. 

Voor VVSB was het de laatste weken ook al duidelijk dat de nacompetitie een feit was. Na het turbulente vorige seizoen een fikse opsteker voor de Noordwijkerhouters. Nadat de laatste thuiswedstrijd tegen OSS’20 winnend werd afgesloten, werd ook de uitwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer gewonnen. Met een flink aantal gewijzigde namen, jeugdig talent en 3 debutanten werd de vaste kern ontlast en kunnen zij optimaal voorbereid aan de start van de nacompetitie beginnen. Het verjongde team deed niet onder voor de ervaren Amsterdammers en wonnen met 0-2. Een opsteker voor de hele selectie en jeugdafdeling. 

In tegenstelling tot dit seizoen troffen vorig seizoen beide ploegen elkaar wel. In Veenendaal werd er een tamelijk bizarre wedstrijd gespeeld. VVSB leek lange tijd kansloos en stond tot de 82e minuut met 0-3 achter. Door doelpunten van Peet van der Slot en Danny Bakker (2) werd binnen 6 minuten de stand volledig rechtgetrokken. 

De eerste wedstrijd van dit tweeluik staat onder leiding van de zeer ervaren Wim Bronsvoort. Samen met zijn assistenten zal hij om 20.00 uur de fluit ter hand nemen en beide ploegen de nacompetitie laten beginnen. Uw steun is nodig om VVSB een ronde verder te loodsen. Reden genoeg voor een reis naar Veenendaal op eigen vervoer of via de door VVSB georganiseerde supportersbus. Kaarten zijn te koop via: https://vvdovo.eventgoose.com/ of aan de kassa in Veenendaal. Tot woensdag!

Adres:
Sportpark Panhuis (rode zijde)
Verlengde Sportlaan 5
3905 AE  Veenendaal
 

Voorbeschouwing DOVO - VVSB
Terug naar overzicht