Voorbeschouwing Dongen - VVSB

De derde uitwedstrijd op een rij brengt VVSB in het Brabantse Dongen. De hekkensluiter van de competitie neemt het dan op tegen de huidige runner-up. Opnieuw dus een wedstrijd voor VVSB tegen een ploeg die vecht tegen degradatie. Vorige week werd in de slotfase van UDI’19 gewonnen. Wat kunnen de Noordwijkerhouters nu?

Met vv Dongen treft VVSB de ploeg die al sinds dag 1 op de laatste plaats te vinden is. Pas in speelronde 11 werd het eerste punt behaald in een thuiswedstrijd tegen UDI’19. De eerste 10 wedstrijden werden allemaal verloren. Hierna volgde enkele overwinningen waaronder op ADO’20. De koploper leed op 29 januari jl. een pijnlijke 3-2 nederlaag, temeer doordat de winnende treffer in de 94e minuut viel. 

Waar vorige week bij UDI’19 het manco in de voorhoede te vinden was, is dat bij Dongen anders. Met 30 doelpunten voor ligt het probleem daar niet, de 61 tegendoelpunten geven een heel ander beeld. Meer dan 2 doelpunten gemiddeld krijgen de Brabanders tegen. Enkele opvallende uitslagen werden behaald tegen OJC Rosmalen (5-0), TOGB (2-6) en eerder tegen VVSB (6-1).

Dongen staat onder leiding van trainer Osman Erbas, echter zal hij na 4 seizoenen de club gaan verlaten. Volgend seizoen neemt oud-speler van o.a. TOP Oss, FC Dordrecht en De Graafschap, Marcel van der Sloot het stokje over in Dongen. Hij krijgt dan ook de beschikking over Unitas-topscorer Robert Mutzers, die terugkeert bij zijn jeugdclub. 

VVSB won vorige week op het matige veld van UDI’19. Invaller Guus Verver was het goudhaantje voor de Noordwijkerhouters met 2 doelpunten in de slotfase. Na 2 nederlagen geeft dit de paars-gele formatie weer brandstof om naar de bovenste plaats op de ranglijst te kijken. 

Zoals eerder vermeld won VVSB de heenwedstrijd in Noordwijkerhout met 6-1 van Dongen. De gasten kwamen via Fatih Kamaci nog op voorsprong, maar Danny Bakker en Ian van Otterlo repareerde deze achterstand nog voor rust. Na de thee zorgde Leroy George, Jayson Halman, Max Ossendrijver en Matthieu van den Assem voor de eclatante zege op de hekkensluiter.

Aankomende zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Verboven uit Vries (Drenthe). Samen met zijn assistenten zal de wedstrijd laten aanvangen om 14.00 uur. 

Adres:
Sportpark ‘De Biezen’
Procureurweg 2
5103 BG Dongen
 

Voorbeschouwing Dongen - VVSB
Terug naar overzicht