Voorbeschouwing DEM - VVSB

Na de derde overwinning op een rij wacht VVSB nu een uitwedstrijd tegen het Beverwijkse DEM. Kunnen de paars-gelen de lijn doortrekken en voor ‘Vier op een rij’ gaan? Of zegt de thuisploeg een halt toe en zorgen zij ervoor dat rivaal ADO’20 nog meer ruimte op de ranglijst krijgt? Ook deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld. Aanvang: 18.00 uur!

DEM bestond afgelopen oktober 100 jaar, waarvoor ook namens VVSB de hartelijke felicitaties. De ploeg met het witte thuistenue is de laatste jaren sterk aan de weg aan het timmeren. Na promotie in het seizoen 2017/2018 in de Eerste klasse werd een seizoen later direct het kampioenschap in de Hoofdklasse veiliggesteld. De corona-jaren daarna bivakkeerde DEM in de Derde Divisie met vorig seizoen een bizar jaar. In de eerste 2 periode werden slechts 23 punten behaald, maar periode 3 was een zeer sterke. Met 22 punten eindigde DEM op doelsaldo 2e in de periodestand en werd dus nacompetitie net gemist. Dat was gezien de stand op de gehele ranglijst wat vertekenend geweest, want de ploeg van toenmalig trainer Ron Bouman, die het tussentijds overnam van Kiri Kalaitzis, eindigde op een 12e plaats.

Dit jaar zwaait Mark de Vries met de scepter in Beverwijk. De oud-prof van o.a. Cambuur, ADO Den Haag en Leicester City heeft zich via csv BOL en Kolping Boys op de trainersladder omhoog gewerkt. Naast De Vries kwam ook o.a. Brooklyn van Doorneveld deze zomer naar DEM. De middenvelder kwam over van VVSB en zal dus veel oud-ploeggenoten gaan treffen aankomende zaterdag. 

Beide ploegen zullen met minimaal één belangrijke kracht minder gaan spelen. DEM-doelman Swen Verswijveren werd vorig weekend met rood van het veld gestuurd. Bij VVSB is aanvoerder Tim de Rijk geschorst door zijn 5e gele kaart van het seizoen tegen Unitas. 

De wedstrijd tussen DEM en VVSB staat onder leiding van scheidsrechter Berg uit Rotterdam. Samen met zijn assistenten zullen zij de wedstrijd in goede banen gaan leiden. In Beverwijk wordt er op zaterdag om 18.00 uur afgetrapt. 

Reisadvies:
Van plan om naar Beverwijk af te reizen? De Velsertunnel (A22) is afgesloten in beide richtingen. Rij daarom vanuit Noordwijkerhout via de A44, A4, A5 en A9 richting Beverwijk. Neem dan afslag 8 richting ‘de Bazaar’ en vervolg zo de route richting Sportpark DEM. 

Adres: 
Sportpark DEM
Beneluxlaan 1
1946 WG Beverwijk
 

Voorbeschouwing DEM - VVSB
Terug naar overzicht