Voorbeschouwing De Treffers – VVSB

Na twee overwinningen op een rij heeft VVSB dan eindelijk die positieve flow te pakken. Subtoppers Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC moesten er op Sportpark de Boekhorst aan geloven. Met een gewijzigde tactiek, een spelmaker die zijn stempel drukt en een gezonde dosis vechtlust is VVSB nog maar twee punten genaderd van de concurrentie. Op het moment dat VVSB aantreedt tegen De Treffers weet het al wat de concurrenten hebben gedaan, geeft dit de burger nog meer moed?

Trainer Anton Janssen is bij De Treffers bezig aan zijn laatste paar maanden als hoofdcoach in Groesbeek. Met Jan de Jonge hebben de beleidsbepalers aldaar, een ervaren vervanger voor het komende seizoen gevonden. Ook voor volgend seizoen zijn de eerste versterkingen al bekend gemaakt. Met Dennis Janssen (TOP Oss) en Jermo Wilsterman (FC Lienden) zal de verdediging van nieuw elan worden voorzien. Mede door het vertrek van Frenk Keukens (Kozakken Boys) en de blessure van aanvoerder Pim Balkestein was dit broodnodig.

 

Mede door het wegvallen in de winterstop van Arda Havar en Sjoerd Ars werden er twee huurlingen binnen gehaald. Ruben Rocha da Rodrgues kwam over van FC Den Bosch. Lowie van Zundert kwam over van NEC. En met name Van Zundert heeft zich de afgelopen weken al veelvuldig laten zien voor de roodzwarten. Met vier doelpunten uit acht wedstrijden blijkt de jonge Nijmegenaar een echte versterking.

 

Sowieso presteert de ploeg uit Groesbeek prima in het kalenderjaar 2019. Uit acht gespeelde wedstrijden werden zestien punten gepakt met een gelijkspel tegen AFC en een ruime overwinning tegen HHC Hardenberg als positieve uitschieters.

 

Voor onze trainer Eric Meijers zal de uitwedstrijd tegen De Treffers als een thuiswedstrijd voelen. De in Nijmegen woonachtige hoofdcoach kent het dorp Groesbeek op zijn duimpje, gezien zijn verleden bij Achilles’29.

 

Met volle moed zal VVSB naar Groesbeek afreizen getuige de laatste wedstrijden. Spelmaker Danny Bakker blonk met doelpunten en assists uit, maar het gehele elftal vocht voor elke meter. En met deze passie werden Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC verslagen.

 

Aanstaande zondag wacht dus weer een ouderwetse zondagtopper. Beide ploegen komen elkaar al tegen sinds de invoering van de Topklasse. En er werden al menig mooie voetbalwedstrijden uitgevochten met verschillende resultaten. Zo boekte VVSB vorig jaar een hele belangrijke 0-1 overwinning en werd in het 2014 via een 1-5 overwinning periodekampioen. Toch is de balans tussen beide ploegen exact gelijk. In Groesbeek is de stand 4-4 en dus is de vraag wie er weer op voorsprong komt. Wie na 90 minuten dat op het digitale wedstrijdformulier mag schrijven is scheidsrechter Thijs Voncken uit Hulsberg. Voncken ziet beide ploegen dit seizoen pas voor het eerst en zal dus rond de klok van 14.30u de aanvoerders een hand schudden en voor het begin van de wedstrijd fluiten.

 

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – De Treffers 1-3 (20 oktober 2018)
VVSB – De Treffers 0-3 (14 april 2018)
De Treffers – VVSB 0-1 (26 november 2017)
VVSB – De Treffers 4-4 (4 maart 2017)
De Treffers – VVSB 2-1 (20 november 2016)

Adres:
Sportpark ‘Zuid’
Nijerf 1
6562 KW Groesbeek

Voorbeschouwing De Treffers – VVSB
Terug naar overzicht