Voorbeschouwing De Treffers - VVSB

Een hectisch weekend was het voor de technische mensen binnen VVSB. Afgelopen zaterdag verloor het vlaggenschip met 0-2 van hekkensluiter Jong Sparta. Een dag later besloot het bestuur om het dienstverband met trainer Mark Schenning te verbreken. Assistent-trainer Jack Honsbeek zal in ieder geval tot de winterstop de honneurs waarnemen, te beginnen met de wedstrijd in Groesbeek tegen De Treffers.

De thuisploeg staat er (net als VVSB) niet al te florissant voor in de ranglijst. Het wordt dus ook een treffen tussen de nummer 16 en 15 van de Tweede divisie. Ook de Groesbekers haalde uit de laatste 4 wedstrijden slechts één punt. Op 21 oktober werd er op het eigen sportpark Zuid nog met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Lienden, hierna volgde nederlagen tegen Jong Sparta (5-1), dorpsgenoot Achilles’29 (2-1) en Rijnsburgse Boys (3-1).

De Treffers raakte afgelopen seizoen een aantal zeer belangrijke krachten kwijt. Rechtsback Frenk Keukens vertrok naar FC Oss, aanvaller Robert Mutzers vertrok naar FC Dordrecht en spits Wesley Meeuwsen ging weer terug naar OJC Rosmalen. Een hoop doelpunten vertrokken, maar toch leed de productie daar niet onder. Nick de Bondt en Cedric Badjeck (Excelsior) staan momenteel nog altijd in de top 10 van het topscoordersklassement met respectievelijk 8 en 7 doelpunten. Om toch verzekerd te blijven van doelpunten werd in oktober van dit jaar ook nog Rafael Uiterloo (ex-FC Lienden) aangetrokken.

Dat VVSB doelpunten mist is de laatste weken wel duidelijk. 330 competitieminuten geleden maakte Mo el Osrouti het laatste competitiedoelpunt van VVSB tegen Achilles’29. Hierna volgde nog wel 2 doelpunten in de KNVB Beker tegen Katwijk. Zoals eerder gememoreerd zal Jack Honsbeek aanstaande zondag voor het eerst de eindverantwoordelijke zijn voor VVSB. Honsbeek kwam afgelopen seizoen over van eersteklasser Legmeervogels. De voormalig voetballer van onder andere Ter Leede, FC Lisse en Katwijk stond vier jaar lang voor de ploeg uit Uithoorn. Hiervoor trainde hij de zaterdagtak van Argon.

Vorig seizoen wist VVSB niet te winnen van De Treffers. In Noordwijkerhout werd het een spektakelstuk van jewelste met een 4-4 als gevolg. In Groesbeek kwam VVSB op voorsprong door een doelpunt van Tim de Rijk, lang kon VVSB niet genieten van de voorsprong want het stond alweer snel gelijk door Robin Janssen. In het laatste kwartier bracht Coen Maertsdorf de stand naar 2-1 waarna beide ploegen niet meer wisten te scoren.

Aanstaande zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht. Eerder dit seizoen floot hij onder andere VVSB – IJsselmeervogels (2-2) en voor de KNVB Beker RKC Waalwijk – De Treffers (7-0). Scheidsrechter Bijl zal de wedstrijd om 14.30 uur laten beginnen.

Laatste 6 ontmoetingen:
VVSB – De Treffers 4-4 (04-03-2017)
De Treffers – VVSB 2-1 (20-11-2016)
VVSB – De Treffers 0-1 (24-01-2016)
De Treffers – VVSB 1-3 (27-09-2015)
VVSB – De Treffers 4-0 (01-02-2015)
De Treffers – VVSB 4-2 (05-10-2014)

Adres:
Sportpark ‘Zuid’
Nijerf 1
6562 KW Groesbeek

Voorbeschouwing De Treffers - VVSB
Terug naar overzicht