Voorbeschouwing De Dijk - VVSB

De allereerste ontmoeting op sportpark Schellingwoude tussen De Dijk en VVSB is naar het schijnt ook weer de laatste voor de komende jaren. De Dijk staat op de 17e plaats en zal een huzarenstukje moeten gaan leveren om (directe) degradatie te voorkomen. VVSB kan zich volgend seizoen opnieuw gaan opmaken voor een jaar Tweede divisie.

De ster van De Dijk was rijzende. Kampioenschap na kampioenschap reeg de club uit de hoofdstad aaneen. In het seizoen 2008-2009 werd het kampioen in de 4e klasse. Nu speelt De Dijk (9 jaar later), 6 niveau’s hoger! Waar het de laatste jaren louter positief in het nieuws kwam, werd dat dit jaar anders. In oktober mocht De Dijk nog wel aantreden tegen Ajax voor de 2e ronde in de KNVB Beker, maar na dat moment kwam de klad erin. Bestuurlijke problemen, sponsoren die zich terugtrokken en spelers die weg gingen zorgde ervoor dat De Dijk van de top van de Tweede divisie, afzakte tot het dal van de competitie.

Momenteel bevinden de Amsterdammers zich op een directe degradatieplek. Met 27 punten uit 31 wedstrijden, is enkel nog plaats 14 in het zicht. Alleen kan dit aanstaande zondag alweer anders zijn. Concurrenten De Treffers (uit tegen GVVV), FC Lienden (uit tegen FC Lisse) en TEC (thuis tegen Katwijk) moeten allen al op zaterdag aantreden. Pakken De Treffers en FC Lienden minimaal één punt, kan De Dijk dat niet meer goed maken. Pakt ook TEC nog punt(en) dan wordt de opdracht voor De Dijk nagenoeg onmogelijk.

Ondanks dat er al veel spelers in de winterstop stopte of vertrokken, is De Dijk niet weggespeeld in de tweede competitiehelft. Met dank aan de excellerende Harry Zwarthoed won De Dijk nog van De Treffers, Koninklijke HFC, Achilles’29 en FC Lienden. Wat verder opvalt is dat het bij De Dijk, alles of niets is. In 31 wedstrijden werd er nog nooit gelijk gespeeld.

VVSB is een van de koningen van het gelijkspel (9 stuks). Enkel Excelsior Maassluis pakte er meer (11). En dat was dan ook de laatste tegenstander van de ploeg van Jack Honsbeek. De Tricoleres wonnen ietwat geflatteerd met 0-3 op De Boekhorst, mede door 2 doelpunten in de blessuretijd. Iets wat De Dijk ook bij VVSB flikte. Toen waren het er geen 2, maar zelfs 3. VVSB stond lange tijd op voorsprong door een doelpunt van Loyd van der Wilden, maar kwam 10 minuten voor tijd met 10 man te staan door een rode kaart van Sven Verlaan. Jerghinio Sahadewsing (nu Zuidvogels), Abderrahim Loukili (nu FC Lienden) en Nabil el Gourari (inmiddels ook al vertrokken, bestemming onbekend) scoorde in de blessuretijd, waardoor De Dijk de allereerste competitiewedstrijd won met 1-3.

Op Sportpark Schellingwoude wordt het dus alles of niets voor de thuisploeg. VVSB daarentegen kan freewheelend het seizoen afsluiten en onder andere de zure nasmaak van de eerdere ontmoeting wegspelen. Scheidsrechter van dienst is Marc Nagtegaal uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij floot VVSB dit seizoen nog niet eerder. Let op, deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag (moederdag) 13 mei om 14.00u!

Laatste ontmoeting:
VVSB – De Dijk 1-3 (26 augustus 2017)

Adres:
Sportpark ‘Schellingwoude’
Schellingwouderdijk 220
1023 NL Amsterdam

Voorbeschouwing De Dijk - VVSB
Terug naar overzicht