Voorbeschouwing Barendrecht – VVSB

Na een aantal roerige dagen weet iedereen rondom VVSB weer waar het aan toe is. Na het vertrek van Eric Meijers nam assistent-trainer Patrick van der Fits tijdelijk de honneurs waar. Aanstaande zaterdag zal hij dit voor het laatst doen om hierna weer terug te keren naar zijn oorspronkelijke functie. Vanaf maandag zal Richard Plug dan de coaching voor zijn rekening nemen. Toch volgt er eerst nog een wedstrijd; Barendrecht zal dan de gastheer zijn in de Derde Divisie.

Met Barendrecht treft VVSB een tegenstander die net als de Noordwijkerhouters vorig seizoen in de Tweede Divisie actief was. De bewoners van ‘De Bongerd’ werden na een nederlaag tegen VVSB dieper het ravijn ingewerkt. In de slotfase van de competitie werd duidelijk dat Barendrecht de minste ploeg van die Tweede Divisie bleek te zijn.

De rood-witten kende een drukke ‘transfer’zomer. Vele spelers vertrokken waardoor er ook vele nieuwe spelers het sportcomplex betraden. Bekende namen als Tim Eekman (Kozakken Boys), Stanley Husen (ASWH), Bram de Bruin (Capelle) en Peter de Lange (Spijkenisse) zijn dit seizoen nieuw voor de ploeg van Jack van den Berg. Met de terugkeer van Ramy Salem van een blessure is de selectie ook aanvallend weer een stuk sterker.

Barendrecht kende een wisselvallige start van de Derde Divisie, waarna een zeer matige periode in oktober volgde. Echter is de maand november Barendrecht nog gunstig gezind. De uitwedstrijden bij DOVO en DVS’33 werden winnend afgesloten, de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City werd gelijk gespeeld. Hierdoor bevinden de ‘Bongerd’ bewoners nu op een 10e plek. Echter hebben zij net zoveel punten als VVSB, wat nu nog de 7e plek staat.

VVSB speelde de laatste wedstrijd tegen GOES geen goede partij. Weinig kansen konden genoteerd worden tegen de zeer verdedigend ingesteld Zeeuwen. Toch wonnen de gasten uit Zeeland door goals van Steve Schalkwijk en een beauty van Daniel Wissel. Revanche is dus ook een aannemelijke factor voor de wedstrijd tegen Barendrecht.

Maar ook Barendrecht zal op revanche zinnen. De laatste wedstrijd in Barendrecht werd een prooi voor de Noordwijkerhouters waardoor er afstand van de laatste plek werd genomen. Door twee goals van Tommy Bekooij en een doelpunt van Frank Tervoert werd de overwinning veilig gesteld. Yarick Dorst deed nog wel wat terug voor Barendrecht, maar dit was niet voldoende.

De scheidsrechter van dienst aanstaande zaterdag is Frank de Winter. Deze leidsman uit Blaricum is een bekende scheidsrechter in de Tweede en Derde Divisie. Echter had hij beide ploegen nog niet onder zijn hoede dit seizoen. De aanvang op Sportpark ‘De Bongerd’ is 14.30 uur.

Laatste 4 ontmoetingen:
Barendrecht – VVSB 1-3 (6 april 2019)
VVSB – Barendrecht 1-3 (15 december 2018)
VVSB – Barendrecht 0-0 (24 maart 2018)
Barendrecht – VVSB 1-1 (16 september 2017)

Adres:
Sportpark ‘De Bongerd’
Dierensteinweg 6
2991 XJ Barendrecht

Voorbeschouwing Barendrecht – VVSB
Terug naar overzicht