Voorbeschouwing Barendrecht - VVSB

De Tweede divisie is beland in de weken van de waarheid. Zowel bovenin is het bloedstollend spannend tussen 2 ploegen. En ook onderin is het zenuwslopend spannend om het rechtstreekse ticket naar de Derde divisie te ontlopen. VVSB strijdt daarin tegen FC Lienden en Barendrecht en die laatste is aanstaande zaterdag de tegenstander. Een wedstrijd die bomvol spanning zal gaan staan. Wie kan er het beste met die druk omgaan?

In tegenstelling tot VVSB is Barendrecht niet bezig met de beste periode uit het seizoen. De laatste 5 wedstrijden werden allen verloren, de laatste overwinning dateert zelfs van 12 januari. Jong Almere werd toen op De Bongerd met 1-0 verslagen. Dat het niet lekker loopt in het Rotterdamse is dus wel duidelijk. Ook de trainerswissel Jack van den Berg voor Albert van der Dussen heeft tot op heden nog niet mogen baten.

Dat Barendrecht dit jaar wat minder draait dan de afgelopen jaren kan niet los worden gezien van de mutaties in de selectie. Sterkhouders als Tim Eekman en Joey Jongman vertrokken respectievelijk naar Kozakken Boys en Katwijk, topschutter Ramy Salem is al het hele jaar geblesseerd en doelman Marc van Splunter legde zijn keepershandschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Zo maar een groepje spelers die de afgelopen jaren Barendrecht van kleur hebben voorzien.

VVSB zit duidelijk wel in een goede flow. Uit de laatste vier wedstrijden zijn al tien punten gepakt, waardoor ook voor het eerst sinds september 2018 de Noordwijkerhouters niet meer de onderste plaats op de ranglijst bezetten. Van de 15 eerste elftallen (jong teams staan hier los van), degradeert slechts 1 ploeg direct en spelen 2 ploegen voor promotie/degradatie tegen de periodekampioenen van de Derde divisie zaterdag en zondag.

Afgelopen week werd ook subtopper Spakenburg aan de winnende reeks toegevoegd. Via Sven Verlaan en Richelo Fecunda konden de Noordwijkerhoutse supporters voor de derde keer op rij een thuisoverwinning vieren.

Eerder dit seizoen stonden beide ploegen al tegenover elkaar in Noordwijkerhout. VVSB speelde een sterke eerste helft en kwam terecht op een 1-0 voorsprong via Tommy Bekooij. Maar in de tweede helft kwam Barendrecht volledig terug in de wedstrijd door een snelle gelijkmaker via Marouane Bakour. Via een strafschop van Delano a Cohen en een razendsnelle uitbraak van invaller Rowendley Martijn viel het kwartje de Barendrechtse kant op.

Een wedstrijd tussen de nummer 18 en 16 van de ranglijst zal dus vol van de spanning staan. Wie er wint is de spekkoper van de speelronde. De wedstrijd staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort. De leidsman uit Bathmen leidde eerder dit jaar al Barendrecht – Koninklijke HFC (1-0), maar floot dit seizoen nog geen wedstrijd van VVSB. Vanaf 14.30u zal het voor de fans van beide ploegen anderhalf uur billenknijpen worden.

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – Barendrecht 1-3 (15 december 2018)
VVSB – Barendrecht 0-0 (24 maart 2018)
Barendrecht – VVSB 1-1 (16 september 2017)
VVSB – Barendrecht 1-2 (29 april 2017)
Barendrecht – VVSB 1-1 (26 november 2016)

Adres:
Sportpark ‘De Bongerd’
Dierensteinweg 6
2991 XJ Barendrecht

Voorbeschouwing Barendrecht - VVSB
Terug naar overzicht