Voorbeschouwing Ajax - VVSB

Nadat vorige week Ajax met 4-1 won van VVSB in de strijd voor de KNVB Beker, krijgen de Noordwijkerhouters al snel kans op revanche. De zevende competitieronde staat op de planning en dat is alweer 1 speelronde meer dan vorig seizoen! Toen was de laatste wedstrijd tegen Ajax en won VVSB met 2-3. De paars-gele fans zullen hopen op een zelfde soort resultaat, maar wel dat de competitie nog veel langer door mag gaan. 

4-1. Dat was de uitslag tussen Ajax en VVSB van een dag of 10 geleden. Een uitslag waar de Noordwijkerhouters niet blij mee zijn geweest. Met name dat er 3 doelpunten binnen 10 minuten in het netje vielen zal als een hard gelach voelen. Mede vanwege de enorme gemiste kans op 1-1 liep het bekeravontuur van VVSB al vroeg op de klippen. De ploeg van Richard Plug krijgt gelukkig snel tijd op dit enigszins recht te zetten. 

De ploeg van Detlef le Grand was tegen VVSB een zeer jonge. Ervaren rotten als Dico Koppers, Carlos Opoku, Eyong ‘Tarkang’ Enoh en Paul Quasten zaten niet bij de selectie. Daarentegen speelde jongelingen als Anouar Moussa, Yarimo Janzen en Xamm Flemming. Met name de behendige Moussa was een plaag voor de verdediging van VVSB met 2 assists en 1 doelpunt. 

Bij VVSB keren de blessuregevallen ook langzaamaan weer terug in de selectie. Puck Postma speelde zijn eerste minuten alweer tegen Ajax. Afgelopen week tegen GOES kwam ook Jelmer Vijlbrief weer terug in de basiself van VVSB. 

In die wedstrijd tegen GOES liet VVSB nog twee gezichten zien. Voor rust een gevaarlijke ploeg met een aantal goede kansen en een 2-0 voorsprong. Na rust liepen de paars-gelen terug en kwam GOES terug in de wedstrijd. In de slotminuten kwam het eerste gezicht van VVSB weer terug, maar resulteerde dit niet in een overwinning. 

In tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige week, wordt deze wedstrijd wel gespeeld op Sportpark de Toekomst. De wedstrijd is enkel te bezoeken op vertoon van een geldige QR-code. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur en heeft een gratis entree! Parkeren kan op het parkeerterrein Borchland.

Adres:
Sportpark ‘De Toekomst’
Borchlandweg 18
1114 BD  Amsterdam-Duivendrecht

Vorige edities:
Ajax – VVSB 4-1 (21 september 2021)
Ajax – VVSB 2-3 (10 oktober 2020)
VVSB – Ajax 2-3 (1 februari 2020)
Ajax – VVSB 2-2 (5 oktober 2019)
 

Voorbeschouwing Ajax - VVSB
Terug naar overzicht