Voorbeschouwing Ajax - VVSB

Na een verplicht vrij weekend vanwege coronaperikelen in de selectie van VVSB, mag het vlaggenschip van de Noordwijkerhouters aanstaande zaterdag weer de spreekwoordelijke wei in. In Amsterdam wordt om 18.00 uur afgetrapt tegen de Ajax amateurs. Helaas wordt de wedstrijd zonder publiek afgewerkt.

Afgelopen week ging de wedstrijd VVSB – Ter Leede niet door vanwege coronaperikelen in de selectie van VVSB. Al diverse wedstrijden in de Derde Divisie Zaterdag zijn er door deze redenen niet afgewerkt. En met de magere inhaalmogelijkheden in het kalenderjaar 2020 is het maar de vraag wanneer deze derby wel afgewerkt kan worden. Een week eerder werd de wedstrijd Ajax – VVOG ook om dezelfde reden afgelast. De stand zegt om deze reden dan ook niet alles in deze spannende competitie.

Vorig weekend speelde Ajax wel. In en tegen Hoek werd er met overtuigende cijfers gewonnen. Ricardo Fransberg kroonde met 3 doelpunten zich tot topschutter van de ploeg die met 3-5 won van de Zeeuwen. Eerder deze competitie kreeg Ajax ook de dubieuze eer om toeschouwer te zijn van de grootste nederlaag in de Derde Divisie. Bij DOVO werd er met maar liefst 11-0 (!) verloren en dit was niet het gevolg van rode kaarten of veel missende spelers. Enkel doelman Ruben Zandwijken kreeg een rode kaart te zien, maar op dat moment stond het al 9-0. Een beschamende nederlaag van de Amsterdammers die zij maar al te graag goedmaken in de aankomende wedstrijden.

Ajax doet dat sinds dit seizoen wel onder een nieuwe trainer. Detlef le Grand volgde als trainer van het 2e elftal, hoofdcoach Yuri Rose. De oud-prof van o.a. Sparta, De Graafschap en Cambuur is nu de trainer van Ajax onder 17. Naast dat Rose vertrok, vertrokken ook spelers als Toer Bouwman (Noordwijk), Mitchell Bormann (FC Lisse), Koen Blommestijn (FC Volendam) en Roy Deken (Kon. HFC). Voor hen kwamen de nieuwelingen als Bryan Ottenhoff (OFC), Genridge Prijor (ONS Sneek), Sercan Yilmaz en Stefan Smal (beide AFC’34). Op het laatste moment versterkte de Amsterdammers zichzelf ook nog met oud-prof Dico Koppers.

Vorig seizoen waren het in beide ontmoetingen doelpuntrijke wedstrijden. In Amsterdam kwam VVSB op een 2-0 achterstand te staan, maar door doelpunten van Peter Verhoeve en Loyd van der Wilden in de slotfase pakte de Noordwijkerhouters een punt mee uit de hoofdstad. De return in Noordwijkerhout stond na 45 minuten al op 2-2 en werd door een doelpunt in de tweede helft van Bouwman beslist in Amsterdams voordeel.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van de heer Van der Vrande uit Beuningen. De aftrap is om 18.00 uur en zoals gebruikelijk te volgen via de sociale media kanalen van VVSB.

Laatste ontmoetingen:
VVSB – Ajax 2-3 (1 februari 2020)
Ajax – VVSB 2-2 (5 oktober 2019)

Voorbeschouwing Ajax - VVSB
Terug naar overzicht