Voorbeschouwing Ajax - VVSB

Waar de regen er de afgelopen dagen er bij vlagen met bakken uitvalt, hoef je tegenwoordig bijna niet meer Teletekst pagina 603 in de gaten te houden. Met de komst van het kunstgras is de kans op een afgelasting geminimaliseerd. Ook de amateurs van Ajax spelen op ‘plastic’ mat waardoor de wedstrijd tegen VVSB naar de grootste waarschijnlijk gewoon door kan gaan.

Ajax – VVSB klinkt natuurlijk als een schitterend affiche. Echter zullen het niet de mannen van Erik ten Hag zijn, die aan de aftrap staan, maar de mannen van Yuri Rose. De amateurtak van de Amsterdammers speelt al jaren in de hoogte regionen van het amateurvoetbal, maar deed dit altijd in het zaterdagvoetbal. Hierdoor kwam de zondagtak van VVSB de rood-witten nooit eerder tegen in een officieel duel. Vorig seizoen eindigde de Amsterdammers op een 12e plaats in de Derde Divisie.

Ajax kende een rustige transferzomer. Slechts vier nieuwelingen mochten voor het eerst het rood-witte tenue aantrekken. Romano de Jonge kwam over van OFC, Mitchell Bormann van ODIN’59, Moiz da Silva van AFC en Tristan Buis van Jong Almere City.

De Amsterdammers scoren er dit seizoen nog niet lustig op los. In vijf duels werd er pas twee keer het net gevonden. Kenneth Misa-Danso zorgde voor de eretreffer tegen Hoek (6-1) en Mitchell Bormann was de matchwinner tegen GOES (0-1). Tegen DVS’33 (0-4), Barendrecht (0-1) werd er verloren zonder te scoren. Afgelopen week speelde Ajax in Friesland tegen Harkemase Boys. Nadat Moiz da Silva na een uur voetbal de rode kaart kreeg te zien, bleven de Amsterdammers de boel op slot houden om met een 0-0 eindstand van het veld te stappen.

Bij VVSB is het scoren de laatste weken lekker op gang gekomen. Na de 0-2 bij Excelsior’31, volgde een 2-4 overwinning op FC Lisse. Afgelopen week stonden de Noordwijkerhouters binnen het half uur al op een 3-0 voorsprong tegen Hoek. Maar de spanning in de wedstrijd keerde in de tweede helft toch terug. De Zeeuwse ploeg kwam terug tot 3-2, maar toch hield VVSB stand en kon het de derde overwinning op rij bijschrijven. Hierdoor nestelde de paars-gelen zich in de bovenste regionen van de Derde Divisie.

Aanstaande zaterdag is de heer Thijs de scheidsrechter van dienst. Op Sportpark de Toekomst is om 14.30 uur de aftrap.

Adres:
Sportpark ‘De Toekomst’
Borchlandweg 18
1114 BD Amsterdam-Duivendrecht

Voorbeschouwing Ajax - VVSB
Terug naar overzicht