Voorbeschouwing AFC - VVSB

Ten eerste willen wij onze tegenstander van aankomende zaterdag van harte feliciteren met het al behaalde kampioenschap in de Tweede divisie. Het hele seizoen staan ‘The Reds’ al in de bovenste regionen. Twee weken geleden was het dan groot feest op Sportpark Goed Genoeg waar met 5-0 van Scheveningen werd gewonnen waardoor de Amsterdammers niet meer in te halen zijn. De eerste wedstrijd na dit grote feest op het eigen sportpark zal onder andere in het teken staan van het afscheid van een clubicoon; Magid Jansen.

Een wedstrijd zonder enige druk voor beide ploegen. AFC is al kampioen en VVSB weet dat het de nacompetitie in gaat, het kan enkel nog voorbij worden gestreefd door FC Lienden (de tegenstander van volgende week). Desalniettemin staat er voor AFC nog een boel eer op het spel. Captain en boegbeeld Magid Jansen zal na vele jaren dienst afzwaaien. Met meer dan 250 wedstrijden op de teller kan er met recht worden gesproken over een clubicoon. En de aanvoerder van AFC zal met een goed gevoel zijn carriere bij AFC willen afsluiten.

Het kampioenschap van AFC is voor een groot deel op het conto te schrijven van het trio Raily Ignacio, Yordi en Kenny Teijsse. Het drietal is verantwoordelijk voor 59 van de 82 doelpunten voor de roodhemden. Maar niet alleen de doelpunten zijn belangrijk geweest, ook het professionalisme en fysieke arbeid van de ploeg heeft tot de titel geleid. En dat allemaal onder leiding van Ulrich Landvreugd. Via Eemdijk en Hooglanderveen kwam de Amsterdammer afgelopen seizoen bij de club uit de hoofdstad en smeedde hij direct een kampioensploeg.

VVSB bereikte afgelopen weekend de nacompetitie, iets wat voor velen lange tijd onbereikbaar leek. Maar een hele goede periode in maart en begin april (13 punten uit 5 wedstrijden) zorgde voor de grote ommekeer bij de Noordwijkerhouters. Barendrecht werd voorbij gestoken en afgelopen weekend op een onoverbrugbare afstand gezet. Voor VVSB rest dus nu de play-offs om het Tweede-divisieschap te behouden. In de komende twee weken wordt bekend wie de tegenstanders daarin worden.

De wedstrijd tussen AFC en VVSB staat al jaren op het programma. Vele mooie wedstrijden werden afgespeeld op beide sportparken tussen de klassieke stadsclub en de Noordwijkerhoutse dorpsclub. Eerder dit seizoen was ook weer een sensationele wedstrijd, helaas dit keer in het nadeel van VVSB. De paars-gelen kwamen vlak na rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Patrick Batist en Lulinho Martins. Toch kwam AFC terug en via Jonathan Richard, Kenny Teijsse, Raily Ignacio en Koen Bosma wonnen de Amsterdammers met 2-4.

Komende zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper uit Dokkum. Hij floot dit seizoen nog geen wedstrijd van VVSB, maar is wel een bekende van de Tweede divisie met 11 wedstrijden dit seizoen. De scheidsrechter zal om 18.00u fluiten voor het begin van de wedstrijd. Ook op alle andere velden in de Tweede divisie zal op dit tijdstip met de wedstrijd worden begonnen.

Let op; Sportpark Goed Genoeg is komend weekend slecht bereikbaar in verband met wegwerkzaamheden aan de A10 Zuid. Zie ook: https://www.afc.nl/nieuws?c=1&id=6052. Tevens heeft Sportpark Goed Genoeg sinds dit seizoen een gewijzigde parkeersituatie. Zie daarvoor: https://www.afc.nl/sportparknieuws?id=5640.

Laatste 5 ontmoetingen:
VVSB – AFC 2-4 (22 september 2018)
VVSB – AFC 0-2 (31 maart 2018)
AFC – VVSB 0-1 (15 oktober 2017)
AFC – VVSB 1-3 (15 april 2017)
VVSB – AFC 3-2 (17 september 2016)

Adres:
Sportpark ‘Goed Genoeg’
De Boelelaan 50
1082 LR Amsterdam

Voorbeschouwing AFC - VVSB
Terug naar overzicht