Voorbeschouwing AFC - VVSB

Het begint bijna een klassieker te worden, AFC – VVSB. Sinds VVSB zich in de hoofdklasse voetbalde (seizoen 2005-2006), komen deze clubs elkaar al tegen. De clubs met een totaal verschillende achtergrond hebben de laatste jaren diverse schitterende wedstrijden met elkaar uitgevochten. Aanstaande zondag is het tijd voor de 13e editie van AFC - VVSB op Sportpark Goed Genoeg.

Afgelopen jaar kwamen er 3 spelers in de selectie van VVSB bij met een verleden bij AFC. Dario Lovecchio speelde in de jeugd van AFC. Mitchell Theuns, zondag weer beschikbaar na zijn schorsing, speelde 8 jaar bij AFC en Pieter Koopman speelde de afgelopen 2 jaar bij de Amsterdammers. Deze spelers kennen de club dus goed en zullen er op gebrand zich nogmaals te laten zien in de hoofdstad. Veel extra informatie van deze mannen, zal er niet komen aangezien de selectie van AFC deze zomer flink gewijzigd is. Maar liefst 8 nieuwe krachten werden er aangetrokken door de technische mannen aldaar.

Vijf van deze mannen; Joey Potveer, Derre Kwee, Eelke de Graaf, Ilias Zaimi en Thomas van den Houten stonden afgelopen zondag in de basiself tegen TEC. Rob Rietveld en Malcolm Esajas mochten nog invallen van trainer Ton du Chatinier. Toch konden ook zij niet voorkomen dat TEC haar eerste overwinning van het seizoen behaalde. Serhat Koc en Wimilio Vink zorgde ervoor dat de Tielenaren wonnen met 2-0. Dit was alweer de 3e nederlaag op rij van de Amsterdammers. AFC won dit seizoen slechts één keer. Thuis tegen Jong Sparta zorgde Esajas en De Graaf voor de overwinning.

Ook VVSB won pas één keer en was afgelopen zaterdag dichtbij de 2e overwinning. Toch kon de voorsprong van 2-0 tegen de 10 van IJsselmeervogels niet over de streep worden getrokken. In een korte fase van onoplettendheid profiteerde de ploeg van ex-AFC trainer Willem Leushuis optimaal door 2 doelpunten van invaller Robbert Olijfveld.

Vorig seizoen won VVSB tweemaal van AFC. Op het eigen sportpark De Boekhorst zegevierde de Noordwijkerhouters met 3-2. In Amsterdam won VVSB met 1-3. Een prima record dus in de Tweede Divisie tegen AFC. Aanstaande zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Puts. Aanvang op sportpark Goed Genoeg is 14.30u. Let op; er is minder parkeergelegenheid dan gebruikelijk, zie voor meer informatie: http://www.afc.nl/sportparknieuws.

Laatste 4 ontmoetingen:
AFC – VVSB 1-3 (15 april 2017)
VVSB – AFC 3-2 (17 september 2016)
VVSB – AFC 2-3 (3 april 2016)
AFC – VVSB 3-1 (29 november 2015)

Adres:
Sportpark ‘Goed Genoeg’
Beethovenstraat 801
1082 PR Amsterdam

Voorbeschouwing AFC - VVSB
Terug naar overzicht