Voorbeschouwing ADO'20 - VVSB

Met de wedstrijd tegen ADO’20 op het programma is het predicaat topper niet weg te denken. De nummer 1 treft de nummer 2 van de ranglijst. Twee ploegen die weergaloze cijfers kunnen neerleggen, maar helaas zien dat de tegenstander ook erg sterk blijkt te zijn. Speelronde 23 kan ervoor zorgen dat de koppositie van eigenaar veranderen, maar of dat gaat gebeuren weet men pas zondag rond de klok van 16.00 uur. 

ADO’20 kende een vlekkeloze eerste seizoenshelft met 16 overwinningen en 1 gelijkspel (uit bij OJC Rosmalen) totdat Groene Ster op bezoek kwam in Heemskerk. De Limburgse formatie bezorgde de koploper de eerste nederlaag van het seizoen door met 0-2 te winnen op ‘De Vlotter’. Direct na deze wedstrijd volgde de winterstop waardoor er van een kleine kater gesproken kon worden. In het zonnige Torremolinos werd basis gelegd voor het tweede gedeelte van het seizoen, maar ook daar kreeg het direct een tik te verduren. Hekkensluiter Dongen verraste de koploper door op eigen terrein met 3-2 te winnen. De derde van Dongen viel in extremis, iets wat ADO’20 dit jaar ook al een aantal keer flikte. 

Na een reguliere overwinning op OJC Rosmalen verloor het twee weken geleden opnieuw. Promovendus TOGB won met 6-0 (!) en zorgde voor één van de grootste overwinningen in de Derde divisie van dit seizoen. Afgelopen weekend stond voor ADO’20 de inhaalwedstrijd tegen Hercules op het programma. Al na 5 minuten kwam ADO’20 op achterstand door een benutte strafschop van Tim Waterink. Tien minuten later brak het noodlot toe voor Sem Kroon. In een duel met een Hercules-aanvaller schreeuwde de verdediger het uit van de pijn. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt en de ambulance trok het veld op. De wedstrijd werd niet meer hervat en Kroon werd naar het ziekenhuis gebracht waaruit bleek dat hij zijn enkel op twee plaatsen heeft gebroken en ook zijn kuitbeen is gebroken. Namens VVSB wensen wij Sem Kroon veel sterkte met dit herstel. 

VVSB kon afgelopen weekend vanaf het Kokkerhoutse carnavalsterrein de periodetitel nogmaals vieren. Het weekend daarvoor viel alles op z’n plek en werd de 2e periode al vroegtijdig binnengehaald. De Noordwijkerhouters wonnen met 2-0 van Hercules door doelpunten van Leroy George en Danny Bakker. De paars-gele formatie zag concurrent Blauw Geel’38 gelijkspelen tegen Groene Ster. Door de overwinning op Hercules werd het clubrecord van 11 overwinningen op een rij geëvenaard. Dit record stamt uit 1999 toen VVSB nog in de Tweede Klasse actief was. 

De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen zal gemotiveerd aan de start verschijnen. Eerder in het seizoen werd er al 2 keer verloren van ADO’20. In Noordwijkerhout voor de competitie met 0-2 en in Heemskerk voor de beker met 3-0. Met een overwinning kan VVSB de koppositie overnemen en het clubrecord verbreken. Gesteund door 2 supportersbussen en veel supporters met eigen vervoer kan het niet anders dan de wedstrijd een fabelachtige ambiance zal hebben. De leiding is toevertrouwd aan scheidsrechter Lars van Leeuwen welke geassisteerd zal worden door Gerke Jansen en Samir Aboujid. In Heemskerk wordt zondag om 14.00 uur afgetrapt voor de topper in de Derde Divisie. 

Adres:
Sportpark de Vlotter
Oosterweg 4C
1968 KN Heemskerk
 

Voorbeschouwing ADO'20 - VVSB
Terug naar overzicht