Voorbeschouwing ACV - VVSB

Nadat VVSB de midweekse wedstrijd tegen Excelsior’31 moest uitstellen, wacht nu alweer de wedstrijd tegen ACV. De heenwedstrijd was een bittere pil voor de Noordwijkerhouters, welke zullen zinnen op revanche. ACV daarentegen kan vertrouwen putten uit de laatste wedstrijden. Veel ingrediënten voor een interessante wedstrijd tussen ACV en VVSB.

‘ACV kan vertrouwen putten uit de laatste wedstrijden.’ Een feit wat boven water staat, aangezien de ploeg uit Assen uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten wisten te pakken. Na overwinningen op SteDoCo en Ter Leede, pakte ACV afgelopen dinsdag een verdienstelijk punt tegen topploeg Sportlust’46. De ploeg van trainer Fred de Boer zit dus in een goede flow en voetbalde zich afgelopen week richting de middenmoot van de Derde Divisie.

Met Freddy Quispel en Niels Grevink heeft ACV twee man bovenaan hun eigen topscorerslijst. Echter hebben zij beide ‘slechts’ 3 goals gemaakt wat aangeeft dat er geen uitgesproken topschutter in de ploeg zit. De andere kant van het verhaal geeft dan weer aan dat veel spelers wel een goal kunnen maken waardoor de teller toch op 23 goals terecht is gekomen. Het aantal doelpunten tegen is ook schrikbarend laag. Slechts 24 keer moest doelman Ben Wormmeester de bal uit het net vissen. Alleen Sparta Nijkerk (1), FC Lisse (2) en Hoek (4) kregen minder doelpunten om hun oren.

Een ander opvallend gegeven van ACV is de thuis- en uitbalans. Als er een ranglijst bestaat van alleen thuiswedstrijd staat ACV op een 15e plaats, tegenover een 2e plaats op de uitranglijst. Bijna 2 keer zoveel punten werden buiten Assen opgehaald, waarvan 9 in de Bollenstreek, dan op het eigen Catawiki Sportpark. De mannen van De Boer zijn dus wel nog altijd fris na een flinke busreis.

Die busreis zal VVSB ook gaan meemaken aanstaande zaterdag. Ook de Noordwijkerhouters wisten significant meer punten buiten het eigen sportpark te behalen dan dichtbij de ‘Witte Kerk’ (5 om 11). En met de wedstrijd tegen GOES van 2 weken geleden in het achterhoofd (0-3) zal er ook enig vertrouwen zijn.

Scheidsrechter Van Dongen zal de wedstrijd tussen ACV en VVSB in goede banen gaan leiden. Aanvang in Assen is 14.30 uur.

Laatste ontmoeting:
VVSB – ACV 0-3 (9 oktober 2021)

Adres:
Catawiki Sportpark
Kortbossen 1
9405 BM  ASSEN

Voorbeschouwing ACV - VVSB
Terug naar overzicht