Voorbeschouwing Achilles'29 - VVSB

De eerste uitwedstrijd van 2018 voor VVSB is direct ook één van de langste busreizen van de competitie. Voor de tweede keer deze competitie zal de bus van Brouwer’s Tours gaan koersen naar Groesbeek. Waar op VVSB op 26 november 2017 met 0-1 won van De Treffers, gaat VVSB zaterdagavond op bezoek bij de andere grootmacht uit het voetbalmaffe dorp; Achilles’29. Tijd om ook de andere driepunter uit Groesbeek mee te nemen naar Noordwijkerhout!

Over de laatste 5 jaar van Achilles’29 kan je ondertussen wel een boek schrijven. De hele kleine samenvatting daarvan luidt als volgt. Na twee opeenvolgende kampioenschappen in de zondagse topklasse, kregen de Groesbekers de kans om in een pilot van de KNVB te stappen. Het gevolg; Achilles’29 was de eerste club die als ‘amateur’ de Jupiler League in ging. Na 4 seizoenen kwam daar een einde aan en degradeerde de club weer uit het tweede niveau van Nederland.

Ondertussen had Achilles’29 al een beloften ploeg, vrouwenteam en een zondag team in de 4e klasse opgericht. De club floreerde onder leiding van voorzitter Harrie Derks, maar naar mate de tijd vorderde liepen de kosten op en de inkomsten terug. Spelers werden te laat betaald, wat tot hevige protesten binnen de spelersgroep leidde. Op 2 januari 2018 werd de B.V. Achilles’29 failliet verklaard door de rechtbank. Je zou denken dat de tweede divisionist op dat moment uit de competitie zou worden gehaald, maar niets bleek minder waar. De licentie om in deze competitie te mogen voetballen, stond op naam van de vereniging Achilles’29.

Spelers waren het zat en dreigde ermee te stoppen. Afgelopen weekend werd er daardoor ook met een veredeld beloften team gespeeld tegen FC Lienden. De ploeg die tegen de Liendenaren starten, hadden op dat moment slechts 1208 minuten in de Tweede Divisie in de benen, waarvan er 991 minuten werden gemaakt door Yannick Zeeman en Patrick Fini. Ter vergelijking; de spelers van Achilles’29 hadden in totaal 14.695 minuten gemaakt in de Tweede Divisie. Met maar liefst 6 debutanten werd er ‘slechts’ met 2-0 verloren van de ploeg van Hans Kraaij jr. En Achilles’29 deed dat ook nog eens zonder trainer Eric Meijers. Hij gaf er vlak na het faillissement de brui aan, technisch manager Frans Derks nam de honneurs waar.

Vergeleken met al deze perikelen rondom Achilles’29 heerst er bij VVSB rust. De eerste spelers beginnen hun contract te verlengen en afgelopen weekend werd er met 2-0 gewonnen van subtopper GVVV. De tandem Tommy Bekooij – Mo el Osrouti zorgde met beide een doelpunt en een assist voor de verassende overwinning op de ploeg van Niek Oosterlee.

Eerder dit seizoen won VVSB van Achilles’29. Al na een half uur zorgde Guido Pauw, Jordy Zwart en El Osrouti voor een 3-0 voorsprong. Marijn de Kler zorgde nog voor rust voor de 3-1, waarna Niels Wouters met nog 20 minuten op de klok voor de aansluitingstreffer zorgde.

Aangezien Jong Achilles’29 zondag speelt tegen Purmersteijn in de Hoofdklasse A, zal ook deze ploeg moeten worden voorzien van capabele spelers. De grootste vraag blijft dan natuurlijk, met wat voor team komt Achilles’29 voor de dag zaterdag tegen de Noordwijkerhouters. Wanneer scheidsrechter Kevin Puts uit Bunde (Limburg) om 18.00u fluit voor het begin van de wedstrijd, weten we meer!

Laatste ontmoeting:
VVSB – Achilles’29 3-2 (21 oktober 2017)

Adres:
Sportpark ‘De Heikant’
Cranenburgsestraat 33a
6561 AM Groesbeek

Voorbeschouwing Achilles'29 - VVSB
Terug naar overzicht