Verslag VVSB onder 23 - FC Lisse onder 23

Dinsdag 3 Maart heeft VVSB onder 23 weer een competitiewedstrijd gespeeld. Onder het toeziend oog van een oud-speler van VVSB, nu spelend in Griekenland, Dario Lovecchio en toeschouwers die gehoor hadden gegeven aan onze oproep werd er gespeeld tegen FC Lisse. Het was ook het debuut van coach Kraaij. (Stefan Kraaijvanger). Wie kent hem niet.

FC Lisse had een jeugdig onder 23 en liet zich niet uit het veld slaan door een meer geroutineerder VVSB. De eerste 20 minuten vielen er geen goals terwijl dat makkelijk had gekund. Een afstandsschot van Tom en een vrije trap van Tomas op de lat hadden goals van VVSB kunnen zijn maar ook FC Lisse kreeg een paar goede kansen. Hun vizier stond niet op scherp of Lars stond paraat in zijn goal. Na die ca. 20 minuten kreeg VVSB een beetje de overhand .Het duurde echter toch tot de 41e minuut voordat de eerste goal viel. Een aanval over de linkerflank belandde bij “gastspeler” Luuk die de 1-0 op het scorebord bracht. Niet veel later, de 45e minuut, was het een aanval over vele schijven. Uiteindelijk was het Loyd die het laatst de bal raakte voordat het in de goal van Lisse viel.

Tijdens de rust werden gastspelers Luuk en Jeroen gewisseld voor Joost en Tijs. Ook Ryan mocht in de 56e minuut invallen voor Lulinho. Lisse maakte gebruik van een verdedigingsfout van VVSB. Nadat Lars eerst nog redding bracht werd het toch 2-1. Niet veel later was de linkerflank van de Bavo niet alert genoeg en kwam de bal voor de goal van VVSB en schot iemand met een blauwe broek en gele shirt de bal achter Lars. Dat moest maar even recht gezet worden. Een minuut later was het Mo die de achterlijn haalde en de bal voor gaf aan Loyd. Die moest eerst twee maal kappen voordat de bal goed lag. Pats 3-2. Lisse kwam er niet echt meer aan te pas. In de 75e minuut was er een corner van VVSB. De afvallende bal kwam voor de voeten van Mo en die scoorde de 4-2. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en was de overwinning een feit. Een zeer mooi debuut voor Stefan en wie weet wat er nog meer in het vat zit.

Onze volgende wedstrijd is op 21 april. Uit bij AFC.

VVSB:  Lars Jansen – Lulinho Martins (56e Ryan Laros) – Bram v. Rooyen – Tomas Arroyo – Glenn v. Geldrop – Wout Heemskerk – (gastspeler) Jeroen (46e Tijs Knapp)  – Tom Kok – (gastspeler) Luuk (46e Joost Bierhuizen) – Mohammed El Osrouti – Loyd v.d. Wilden.

Tekst: Cees van den Bosch