Verslag Katwijk onder 23 - VVSB onder 23

VVSB onder 23 speelt elk jaar een aantal wedstrijden. Men denkt hierbij aan een aantal vriendschappelijke potjes voetbal. Maar niets is minder waar. Men speelt in een competitie.

Dit jaar met AFC – Lisse – De Dijk – HFC – Rijnvogels en Katwijk.

Onder 23 is een combinatie van selectiespelers uit de jeugd – zaterdag en zondag. Bedoeling is om het niveau van de zaterdag en jeugd te verhogen. Tevens voor de spelers van de zondag en spelers die hersteld zijn van een blessure om speelminuten te maken. Alles staat onder leiding van assistent trainer van zondag één Patrick v.d. Fits. In samenwerking met de trainer van de zaterdag en de jeugdtrainer maken zij in het weekend (meestal zondag) voor de wedstrijd van onder 23 een selectie aan spelers. Mijn taak is om dit zooitje te begeleiden.

Afgelopen dinsdag speelde onder 23 een wedstrijd in en tegen Katwijk. De maandag en dinsdagochtend kwamen er nog een paar afzeggingen. Het elftal van VVSB bestond dit keer uit 2 jeugdspelers (Bram van Rooijen en Ryan Laros). 3 spelers van de zaterdag (Coen v.d. Meij – Boy Jansen en Max v.d. Boog) en 9 spelers van de zondag (Lars Jansen – Peter Verhoeve – Gino Demon – Rob Zandbergen – Glenn van Geldrop – Tom Kok – Wout Heemskerk – Loyd v.d. Wilden en Justin Valk.

VVSB begon furieus aan de wedstrijd. De eerste tien munten kreeg VVSB al een paar goede kansen. Na die overdondering gaf Katwijk tegengas. In de 15e minuut was het raak. Aan de rechterkant was Katwijk alert op onachtzaamheid van VVSB en kwam op snelheid het strafschopgebied binnen. De benutte kans werd koel afgemaakt. 1-0. De Bavo liet zich niet uit het veld slaan en creëerde weer een paar kansen. In de 26e minuut was het raak. Een voorzet op links van Wout belande bij de tweede paal waar Glenn stond. Hij controleerde de bal en legde terug op de inkomende Peter. 1-1. Katwijk kwam weer terug. In de 33e minuut was er een aanval op links. De bal werd hard voorgetrokken en de linksbuiten van Katwijk was iets feller op de bal gericht en met een hard schot belande de bal achter Lars. 2-1.

Tijdens de rust werd Coen vervangen door Ryan. 15 minuten later werden Gino en Justin vervangen door Bram en Boy. Niet veel later, de 62e minuut, raakte iedereen in extase. Peter Verhoeve kreeg de bal aangespeeld en zag de keeper een meter of 12 voor zijn doel staan. Hij dacht “waarom ook niet” en haalde vanaf een meter of 55 uit en de bal verdween in de goal. Wat een beauty!!! Het spel ging over en weer en een gelijkspel hing in de lucht. Maar Rob leek daar geen genoegen mee te nemen. Hij nam snel een vrije trap en combineerde die met Glenn. Rob kreeg de bal weer in de loop aangespeeld en bedacht zich geen moment. Een hard schot volgde en de 2-3 was binnen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Mocht u dit team wel eens willen zien, dan bent u van harte welkom. Onze volgende wedstrijd is 3 maart a.s. thuis tegen FC Lisse. Aanvang 20.00 uur. Tot dan.

Tekst: Cees van den Bosch

Verslag Katwijk onder 23 - VVSB onder 23
Terug naar overzicht