Verjongd VVSB verliest oefenwedstrijd van Olympia Haarlem

Het seizoen 2022-2023 is begonnen. Na drie trainingen stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. De selectie van VVSB werd deze zaterdag aangevuld met spelers uit de nieuw gevormde onder 23. 

De jonge Noordwijkerhouters mochten als eerste hun opwachting maken voor VVSB. Met ervaren krachten Lars Rauws en Matthieu van den Assem aan hen zijde trokken de jongelingen ten strijde. De ervaren spelers van Olympia Haarlem wisten bij vlagen goede speldenprikken uit te delen en dit zorgde na een kwartier voetbal voor de 1-0 via Levi van Nispen. Vlak na de drinkpauze zorgde de snelle Sidney Schmeltz voor de 2-0. VVSB zorgde hierna snel voor de aansluitingstreffer na voorbereidend werk van Rick Warmerdam schoot Van den Assem binnen. Toch vergrootte Olympia Haarlem nog voor rust de score naar 3-1 via opnieuw Van Nispen. 

Na rust kwam er een compleet nieuw elftal binnen de lijnen namens VVSB. Nieuwelingen Winston Luijs, Max Ossendrijver, Ian van Otterlo en Jesse van Nieuwkerk maakte zo hun eerste minuten voor de Noordwijkerhouters. Ook de teruggekeerde Tim de Rijk en proefspeler Leroy George kwamen na rust in actie. 

Lang moesten de supporters wachten op wat acties voor de doelen, maar de 4-1 was een doelpunt om in te lijsten. Mounir Mounji zorgde voor het hoogtestandje door met een fraaie stift doelman Luijs te verschalken. Het was in de slotminuten Jesse van Nieuwkerk die van dichtbij de 4-2 binnen tikte. 

Volgende week zaterdag speelt VVSB tegen competitiegenoot JOS Watergraafsmeer. In Amsterdam wordt er om 17.00 uur afgetrapt. 

Olympia Haarlem - VVSB 4-2: 14. Van Nispen 1-0, 27. Schmeltz 2-0, 29. Van den Assem 2-1, 35. Van Nispen 3-1, 84. Mounji 4-1, 89. Van Nieuwkerk 4-2. 
VVSB 1e helft: Lex van Rooijen, Giel de Lange, Ryan Laros, Roy Meiland, Tijs Knapp, Lars Rauws, Rick Warmerdam, Finn Mossel, Oscar Barszczak, Piet Halman, Matthieu van den Assem.
VVSB 2e helft: Winston Luijs, Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Jermano Lo Fo Sang, Enzo Huntink, Tim de Rijk, Ian van Otterlo, Danny Bakker, Jesse van Nieuwkerk, Leroy George. 

Verjongd VVSB verliest oefenwedstrijd van Olympia Haarlem
Terug naar overzicht