Vechtlust met 10 man wordt beloond

Wat een knotsgekke wedstrijd speelt zich na drieën af op sportpark de Boekhorst! VVSB zat. 1 speelt de openingscompetitiewedstrijd tegen Alphen 1. Een nieuwe eend in de bijt in de 3e klasse A. Alphen is een ploeg die de horizontale overstap heeft gemaakt van het voetballen op zondag naar de zaterdag. Knotsgek? VVSB is de bovenliggende partij en komt in de 22e minuut op voorsprong dankzij een prima goal van rechtsback Max v/d Boog. Uit het niets komt Alphen in de 40e minuut langszij. Vlak voor het rustsignaal krijgt VVSB goalie Tim Warmerdam de rode kaart voorgeschoteld. Dit na het licht neerhalen van een doorgebroken speler. VVSB moet met 10 man verder! De toegekende penalty wordt benut en staat de ploeg van Stefan Kraaijvanger enigszins beduusd met 1 – 2 achter. Uiteindelijk recht VVSB de rug. Er wordt gestreden voor iedere bal en na 90 minuten staat er een fraaie 6 – 3 op het scorebord. Een zeer terechte overwinning!

Daarmee is de 1e helft wel beschreven. VVSB komt getergd uit de kleedkamer en dat is direct te zien. Al in de 46e minuut komt VVSB langszij. Weer is het de opgekomen Max v/d Boog die de bal in het vijfmetergebied controleert en is het de hardwerkende Youri van Steijn die de 2 – 2 binnen frommelt. In de 52e minuut is het de vrijetrapspecialist Mats Warmerdam die de bal in de 16 meter pomp en Stefan Immerzeel kopt de bal feilloos binnen. In de 59e minuut wordt de 4 – 2 afgevlagd en gefloten voor vermeend buitenspel? No way! Het wordt weer spannend. In de 62e minuut wordt onze keeper Maciej Barszczewicz omspeelt en komt Alphen weer op gelijke hoogte. Gebroken ploeg? Integendeel! In de 69e minuut verstuurd Mats weer een uitstekende indraaiende bal, en is het weer de scherpe Stefan Immerzeel die afrond. ‘Alphen’s hoop’ is volledig gebroken. Koen Damen scoort in de 76e minuut en in de 90e minuut omspeelt de doorgebroken Victor Schipholt de doelman van Alphen en prikt de 6 – 3 binnen. De kop is eraf. VVSB staat op doelsaldo bovenaan!