VAN DE VOORZITTER

Zo, het seizoen zit er dan echt op... En eigenlijk staat voor onze oudste jeugd en de seniorenselecties de volgende seizoensstart alweer voor de deur. Zij gaan in juli namelijk alweer aan hun eerste deel van de voorbereiding beginnen. 

Toch eerst maar even afsluiten nog. Zaterdag 17 juni was daar ineens het einde van het seizoen. Het seniorentoernooi vond plaats op ons prachtige sportpark en moest haar programma wat aanpassen vanwege de nacompetitie. 
Ons eerste incasseerde in de blessuretijd van de wedstrijd ongelukkig de gelijkmaker, waardoor Stedeco naar de finale van die nacompetitie gaat. Dat was met recht een deceptie. Toch overheerst het goede gevoel als we terugkijken. Vorig seizoen speelde we ons pas veilig in de laatste minuten, terwijl we dit jaar een seizoen lang meededen om het kampioenschap. We kenden een fantastisch jaar, waarin met veel strijd en mooi voetbal we meer dan 80 goals mochten aanschouwen. Het was weer leuk om naar te kijken en dat was ook te zien in de bezoekersaantallen. Daarbij debuteerden er met Jord, Finn, Ralph, Rick, Stef, Kaltrin en Mike maar liefst 7 jonge (Noordwijkerhoutse) jongens in ons eerste elftal. De trots overheerst!

Dank ook aan onze supportersclub Bavone, die opnieuw een grote steun was voor onze jongens! 

Die debutanten zijn allen het gevolg van een gewijzigd beleid door een elftal onder-23 op te richten en nauw samen te laten werken (trainen) met onze eerste selectie. Onder-23 werd in hun eerste seizoen direct kampioen in de eerste competitie tot aan de winterstop en werd tweede na de winterstop. Het is ook nodig dat ze hoger gaan spelen door meer wedstrijd weerstand te creëren en onze talenten te kunnen doorontwikkelen.

Onze zaterdagtak stopt per komend seizoen helaas als gevolg van de keuze voor de zaterdag als thuisspeeldag van ons eerste elftal in de nieuwe weekend voetbalopzet van de KNVB. Alle jongens, die zich jarenlang bij VVSB hebben ingezet hebben afscheid genomen en hebben een nieuwe plek gevonden. Veelal ook buiten onze vereniging helaas, omdat het niet is gelukt een tweede selectie elftal voor spelers > 24 jaar op de been te brengen. We zullen er alles aan doen dit voor het seizoen 2024-2025 wel te realiseren.

In de jeugd werden vele kampioenschappen gevierd en allen zijn gehuldigd bij de laatste thuiswedstrijden van ons eerste. Veel belangrijker is het plezier en enthousiasme waarmee alle jongens en meisjes in onze grootste afdeling wekelijks konden sporten en samen teleurstellingen beleefden en overwinningen vierden. De trainingen bij de onderbouw zijn breed over de leeftijdscategorien opgezet, zodat alle elftallen eenzelfde training konden volgen: van selectie tot recreatie. Tevens werd er voor het eerst sinds jaren weer een toernooi commissie gevormd, die een geweldig Kidszoo toernooi organiseerde. En tot slot werd de Bavo Bivak weer voortgezet, zodat onze jeugd deze traditionele kampervaring op ons complex blijvend kan meemaken.

Ook werd er een ongelooflijk record neergezet bij onze succesvolle en gezellige “voorjaarsveiling”. De opvolger van de jarenlange kerstveiling. Wat is het gaaf om te zien dat door veel vrijwilligerswerk en sponsorbijdragen, we zo’n belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de begroting van onze vereniging. Mede hierdoor kunnen we al onze activiteiten voor de gehele vereniging organiseren en tevens de contributie betaalbaar houden voor iedereen. Met vrijwilligers heb ik direct mijn belangrijkste punt te pakken. Wat blijft het mooi om te zien, dat we binnen onze vereniging zoveel betrokken vrijwilligers in tal van commissies aan het werk hebben. Dank daarvoor. En ook al wringt het soms, we slagen er toch in om met elkaar VVSB te vormen. Daarom was ik ook enorm blij met het initiatief van de goed bezochte eerste vrijwilligerslunch aan het begin van afgelopen seizoen. Jullie kunnen rekenen op een tweede editie bij de aanvang van komend seizoen!

Nu eerst vakantie. Een welverdiende vakantie. Een fijne zomer. Mede namens het Bestuur,

Voorzitter Arjan Broekhof

VAN DE VOORZITTER
Terug naar overzicht