Teamindelingen 2018/2019

De afgelopen weken is een grote groep mensen bezig geweest om alle jeugdspelers en speelsters in te delen in teams voor het nieuwe seizoen. Dat dit een enorme klus is geweest blijkt wel uit het feit dat er ruim 600 namen van jeugdspelers en speelsters op de lijsten stonden die allemaal moesten worden ingedeeld.

VVSB probeert dit zorgvuldig te doen. We vinden het belangrijk dat spelers naar gelijk niveau worden ingedeeld en zich in een prettig team verder kunnen ontwikkelen. Op basis van de spelersbeoordelingen, ervaringen van de leiders/trainers, trainingen/wedstrijden voor mogelijke selectiespelers voor het nieuwe seizoen en de inzichten van de technische commissie is er een voorlopige teamindeling gemaakt. Bij de selectieteams zijn talentontwikkeling, prestatie en plezier evenredig belangrijk en bij de overige teams, waar ook de meidenteams onder vallen, staat voetbalplezier én een stukje talentontwikkeling voorop. Ondanks het feit dat sommige teams uit 15 of soms 16 spelers bestaan is vorig jaar gebleken dat er als gevolg van blessures of afzeggingen nog regelmatig een beroep moet worden gedaan op spelers uit andere teams om een elftal (liefst met twee wisselspelers) op het veld te krijgen. De teamindeling wordt in principe gedurende de bekercompetitie gehandhaafd om tot de uiteindelijke teamvorming te komen. Dan is het nog mogelijk kleine wisselingen toe te passen, om teams te completeren of spelers/speelsters over te plaatsen die ‘echt niet op hun plek spelen’.
 

Nog lang niet alle teams hebben leiders en trainers. De komende weken zullen er meer trainers en leiders worden gezocht. Hierbij de oproep om jezelf aan te melden als men een van deze rollen wil vervullen. Vaak wordt er geroepen dat VVSB de trainers en leiders maar moet regelen, maar VVSB dat zijn wij allemaal. En zonder trainer wordt er niet getraind en zonder leider niet gevoetbald. Dus wees proactief en geef jezelf op. Er zal ondersteuning zijn voor beginnende leiders en trainers in de vorm van de cursus ‘Train de trainer’ aan het begin van het seizoen.

Bij vragen en/of opmerkingen kan men contact opnemen met Jeugdbestuur@vvsb.nl.

Rest ons nog iedereen een goede vakantie te wensen en we zien elkaar in augustus als het voetbalseizoen weer begint.

De Teamsamenstelling kun je vinden op de volgende linkjes: 

Teamindelingen 2018/2019
Terug naar overzicht