Standaardsituaties nekken VVSB tegen Katwijk

VVSB heeft de Bollenstreekderby tegen Katwijk met 1-3 verloren. Alle vier de doelpunten kwamen uit een standaardsituatie. Norair Mamedov verschalkte VVSB in de eerste helft uit een vrije trap, waarna kort daarna Robbert Susan de score vanaf 11 meter verdubbelde. Vlak na rust schoot Marciano Mengerink ook vanaf 11 meter Katwijk naar 0-3, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Tommy Bekooij zorgde voor het slotakkoord door vanaf 11 meter voor de 1-3 te zorgen.

Na de 2-5 overwinning op HHC Hardenberg koos trainer Eric Meijers voor dezelfde basisopstelling tegen Katwijk. Toch moest de Noordwijkerhoutse coach al na een kwartier zijn basis veranderen. Wesley Goeman moest geblesseerd het veld verlaten, waardoor Mitchell Theuns binnen de lijnen kwam.

Snel na de wissel kwam Katwijk dan ook op voorsprong. Na een overtreding op 20 meter van het doel van VVSB, mocht Norair Mamedov aanleggen voor een vrije trap. Met een fraaie boogbal verschalkte de aanvaller van Katwijk, doelman Ruben Valk. Vijf minuten later kregen de bezoekers een strafschop van scheidsrechter Vries nadat Marciano Mengerink in het strafschopgebied werd aangetikt. Aanvoerder Robbert Susan bleef rustig en schoot Katwijk op 0-2.

VVSB herpakte zichzelf en kreeg vlak voor rust twee grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Met een halve omhaal werd Frank Tervoert gevaarlijk, de hieruit volgende rebound kwam voor de voeten van Danny Bakker, maar beide pogingen werden gered door doelman Mark de Vries.

Na de rust kwam Katwijk al snel op 0-3 door opnieuw een strafschop. Dit keer ging Mengerink achter de bal staan en liet hij doelman Valk kansloos. De wedstrijd leek gespeeld en Katwijk speelde het gecontroleerd uit.

Met nog een kwartier op de klok kreeg ook VVSB een strafschop. Nadat Tervoert werd pootje gehaakt door invaller Sten Vreekamp, mocht Tommy Bekooij aanleggen van 11 meter. Met een harde pegel verschalkte de buitenspeler van VVSB de doelman van Katwijk en gloorde voor even weer hoop. Die hoop bleef enkel hoop, want VVSB kreeg geen uitgespeelde kans meer, waardoor de Noordwijkerhouters met 1-3 verloren van de oranjehemden.

VVSB – Katwijk 1-3: 18. Mamedov 0-1, 25. Susan (p) 0-2, 49. Mengerink (p) 0-3, 76. Bekooij (p) 1-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Ten Hoope (57. Arroyo), Zwart, Vijlbrief; Goeman (15. Theuns), De Rijk, Bakker; Martins (76. Van der Wilden), Tervoert, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg