Progressie in het spel van VVSB zat. 1

Vandaag oefende VVSB zat. 1 tegen Noordwijk 2, uitkomend in de reserve Hoofdklasse. Een leuke attractieve en gelijk opgaande wedstrijd op weer eens een grasondergrond. Een wedstrijd, waarin VVSB tot de 85e minuut nog met 2 – 1 voorstaat, dankzij doelpunten van Joris Aartman en Berhang Sartib. Toch weet Noordwijk 2 de achterstand in de laatste vijf minuten om te buigen tot een 3 - 2 overwinning. Daar waar een gelijkspel rechtvaardig zou zijn geweest.

Het reserveteam van Noordwijk wordt vanaf acquit onder druk gezet en oogt VVSB gevaarlijker. Er valt een bal via Walter Alkemade op de lat en na een prima aanval schiet Victor Schipholt rakelings over. Ook voor de goal van Tim Warmerdam dienen zich een paar ‘billenknijp’ momentjes aan. Een voorzet vliegt rakelings voorlangs, die door een inglijdende Noordwijk speler gemist wordt. Uit een toegekende vrije trap net buiten de zestien redt de prima keepende Tim Warmerdam spectaculair.

0 – 0 met de rust!

In de 50e minuut krijgt VVSB een corner. Het wordt een korte corner. Victor Schipholt speelt Mats Warmerdam in en met een fraaie linker trap belandt de bal bij de 2e paal waar een alerte Joris Aartman binnen knikt. Er worden de nodige wissels aangebracht. In de 67e minuut een prima aanval van Noordwijk die de 1 – 1 oplevert, maar in de 72e minuut is het VVSB dat weer op voorsprong komt. Een ziedend schot van Fadil Sukurica wordt door de keeper van Noordwijk nog enigszins verwerkt, maar via de lat belandt de bal op het hoofd van Berhang Sartib en via een grabbelende keeper verdwijnt de bal alsnog in het doel! In de slotminuten scoort Noordwijk nog tweemaal, waarvan zeker één goal als discutabel bestempeld kan worden. Al met al weer een nuttige oefenwedstrijd, waarin VVSB zich weer sterker manifesteert als tegen het vlaggenschip van Teylingen van afgelopen dinsdag.

Aanstaande dinsdagavond alweer de laatste oefenwedstrijd.

Dinsdag 30 augustus ’22

VVSB zat. 1 – Kon. HFC zat. 1. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Venema!

Aanvang: 20.00 uur