Kaas van het brood laten eten

Als je toch eens 45 minuten weg kon denken? Dan blijft er in ieder geval één helft over waarin je wel strijd en passie terug kunt zien. Niet allemaal oogstrelend, maar toch! VVSB zat. 1 heeft zich in de 1e helft al het kaas van het brood laten eten. Binnen vijftien minuten kijkt het team van Rob Jonkman al tegen een 2 – 0 achterstand aan. Een ezel stoot zich geen tweemaal tegen dezelfde steen? Tot tweemaal toe scoort TAVV uit een identieke standaard situatie. Een corner van rechts wordt voorbij de 2e paal gelegd. De laatste man en tevens aanvoerder legt de bal terug in het vijf-meter gebied en wordt vervolgens binnen getikt. Met de rust reeds 3 – 0 achter en na 90 minuten een 4 – 2 verlies!

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Boy Jansen (46e min. Tim Wijnands), Jaap Aartman, Koen Damen (70e min. Joris Aartman), Rick Koeckhoven, Mike Taskin, Joost Bierhuizen, Coen v/d Meij (46e min. Roy v/d Bosch).

VVSB zat. 1 begint niet eens zo onaardig, maar zakt heel snel weg. TAVV geeft veel pressie en de onrust sluipt erin. De ploeg komt nauwelijks meer aan voetballen toe. Is er balbezit dan wordt deze zomaar weer bij de tegenstander ingeleverd. In de 13e minuut de situatie als in de lead beschreven. Twee minuten later is er eenzelfde situatie en kijkt de ploeg tegen een 2 – 0 achterstand aan. VVSB weet niets, maar dan ook niets te creëren. In de 29e minuut een diepe bal. Peet twijfelt bij het uitkomen en is te laat. Zijn directe tegenstander schuift de bal onder hem door! 3 - 0. Daarmee is alles gezegd!

De 2e helft speelt VVSB meer opportunistisch en wordt de lange bal gehanteerd met spits/stormram Roy v/d Bosch. Dit levert in de 53e minuut al succes op. Een bal over rechts wordt ingezet en tot tweemaal toe weet de keeper een inzet te pareren, maar bij de 2e afvallende bal is het Roy die succesvol is! Je merkt aan alles, dat TAVV meer onrustig wordt. Vaak is het vrouw en kinderen eerst. De druk op de defensie is groot, maar je weet ook dat een counter op de loer ligt. In de 87e minuut valt dan ook de 1 – 4. In de 88e minuut toch wel de mooiste van deze middag. Een wederom lange bal valt uiteindelijk voor de voeten van Mike die met een fraaie ‘dropkick’ die in een boog over de keeper binnenvalt. Het laatste echte wapenfeit. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen Sportief Leiden, de tot op dat moment mede-koploper van TAVV. Zij speelden gelijk tegen Gouda, dus staat TAVV alleen aan kop!

Dank aan Tino Stulen voor het vastleggen van de toch wel pijnlijke momenten!