Oud zeer wegspoelen tegen Oudewater? JA

Na de pijnlijke 3 – 4 uitslag van vorige week tegen VVC is de missie tegen Oudewater simpel te omschrijven. “Oud zeer wegspoelen” en daar is VVSB zat. 1 in geslaagd. De 3 – 1 winst is een ‘zakelijke’. Oudewater komt in de 25e minuut nog wel op voorsprong, maar in minuut 30 schiet Mike Taskin VVSB langszij. Trefzekere Mike brengt VVSB in de 54e minuut op voorsprong. Vervolgens prikt Thomas Schrooder van zo’n 25 meter de 3 – 1 fraai binnen. Daarmee is eigenlijk alles wel gezegd!

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Jaap Aartman, Jasper van Stijn, Boy Janssen (90e min. Tim Wijnands), Rick Koeckhoven, Joost Bierhuizen, Mike Taskin (86e min. Roy v/d Bosch), Thomas Schrooder (79e min. Joris Aartman) en Coen v/d Meij.

Fraai voetbal op de pokdalige- en zompige ondergrond hoeven we niet echt te verwachten. Beide ploegen hanteren dan ook regelmatig de lange bal in de hoop dat deze goed gaat vallen. Tot de 25e minuut gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Oudewater is wat feller in de duels, maar VVSB blijft makkelijk overeind. In de bewuste minuut wordt er weer een lange bal verstuurd richting het doel van VVSB. Joost Bierhuizen tast mis en de uitkomende Peter v/d Berg glijdt weg. Daarmee ligt het doel open en wordt de 1 – 0 binnengeschoten. Kort daarna wordt Coen v/d Meij weggestuurd en staat 1 op 1 voor de keeper. Zijn passeerbeweging slaagt niet volledig en wijkt te veel naar buiten. Zijn voorzet wordt verwerkt. Drie minuten later is het wel raak. Een uit een corner afvallende bal wordt door Mike Taskin in een keer op de 'pantoffel' genomen. De bal verdwijnt via de vingertoppen van de doelman binnen. Oudewater krijgt nog een prima mogelijkheid, maar de voorzet vanaf de linkerkant wordt voor de goal door een inkomende speler ternauwernood gemist. Op 1 – 1 gaan we rusten.

In de tweede helft groeit VVSB in de wedstrijd en heeft het betere van het spel. In de 48e minuut staat Coen weer 1 op 1 met keeper, maar de inzet van Coen wordt door de uitkomende keeper gestopt. In 54e minuut een diepe bal van Max richting 16 meter en Mike Taskin wordt vanaf de kant aangespoord om voor deze bal te gaan! De vallende bal wordt door een verdediger gemist en Mike is voor de 2e maal succesvol. Drie minuten later krijgt VVSB op zo’n 25 meter een vrije trap toegekend. Thomas posteert zich achter de bal. Wel een afstand hoor, maar Thomas schiet hard en zuiver een ‘zwabberbal’ op de goal en wordt door de relatief kleine keeper in zijn ‘vlucht’ gemist. Een klasse goal! Daarna doet VVSB wat het moet doen. Geconcentreerd blijven voetballen. Een aantal wissels wordt doorgevoerd en zo worden de negentig minuten uit gevoetbald. VVSB bezet weer positie vier op de ranglijst en wel op vier punten van de koplopers Sporting Leiden en TAVV. Dit zijn dan ook de eerstvolgende tegenstanders, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen TAVV uit Ter Aar. VVSB kan zich dan ook een prima dienst bewijzen door een goed resultaat neer te zetten.