Nipte overwinning voor Zaterdag 1

(Kort verslag en interview Rick Koeckhoven, captain zaterdag 1)

Afgelopen zaterdag speelde VVSB zat. 1 de uitwedstrijd tegen Stompwijk ’92. Ook een nieuwe eend in de bijt! Sinds dit seizoen staat deze Stompwijkse ploeg onder leiding van - de voor VVSB geen onbekende trainer - Erik van Manen. Erik is natuurlijk goed geïnformeerd over de spelersgroep en mogelijke speelwijze van VVSB. Dat is ook gedurende de wedstrijd wel te merken. Over het veld staat een straffe wind en dat komt het spel niet écht ten goede. VVSB weet deze wedstrijd met 2 – 1 te winnen. Een nipte, maar op basis van het vertoonde spel en zeker in de 2e helft, een terechte overwinning.

Vanaf de aftrap wordt snel duidelijk, dat er maar een ploeg echt wil voetballen. Stompwijk ’92 opereert vanuit een gesloten verdediging en gokt voornamelijk op de snelle counter. VVSB echter is dreigender en dat levert in de 10e minuut het eerste succes op! Vanaf de rechterkant een prima voorzet van Victor Schipholt. Bij de tweede paal is het Berhang Sartib die hard tegen de lat kopt en de afketsende bal? Dezelfde Berhang weet de bal nu wel binnen te koppen. VVSB wordt slordiger met veel balverlies, en van achteruit wordt te veel de lange bal ingezet en met deze wind? Kansloos! Zeker bij balverlies aan VVSB-zijde op het middenveld levert dit bij tijd en wijle ‘billenknijpmomentjes’ op! In de 13e minuut is het al raak. Balverlies op het middenveld gevolgd door de razendsnelle omschakeling brengt Stompwijk langszij. Tot aan de pauze blijft het over en weer slordig. 1 – 1 bij rust!

De tweede helft en met ‘tegenwind’ lukt het VVSB beter om voetballend door de stugge verdediging van Stompwijk te komen. Snelle combinaties moeten de redelijk ‘geparkeerde bus’ slechten, maar mogelijkheden stranden veelal. Stompwijk daarentegen blijft stug de lange bal hanteren, maar de te harde - en te lange ballen zijn een prooi voor onze alerte keeper Maciej Barszczewicz of rollen over de achterlijn! Deze strijdwijze knaagden ook zichtbaar aan de snelheid/conditie van hun rappe spitsen!!!

In de 80e minuut dan toch wel de ‘gelukkige’ voorsprong van VVSB. Een snoeiharde voorzet van Victor Schipholt wordt door de keeper weg gestompt, maar via de borst van Fadil Sukurica ploft deze alsnog voor 1 – 2 binnen. Een koddig moment! Stompwijk ’92 probeert nog wel aan te dringen, maar buiten een aantal corners levert dit verder geen gevaar op! Kassa!!!! 6 punten uit 2 wedstrijden!

Aanvullend op dit verslag een kort interview met de aanvoerder van Zaterdag 1 Rick Koeckhoven!  Gebruik onderstaande link!