Nipt verlies zat. 1 en prima winst zat. 2

Dit seizoen kent de trainersstaf een luxeprobleem. Met een fitte spelersgroep van 39 man voor slechts twee elftallen moeten er soms keuzes gemaakt worden. Dat vereist goede communicatie! Communicatie onderling, maar ook zéker richting de spelersgroep. Een aantal jongens zal wekelijks moeten toezien? VVSB zat. 2 wint opnieuw na de prima overwinning (5 – 2) op Noordwijk 3. In de uitwedstrijd tegen Kagia wordt met 1 – 0 gewonnen en mag backspeler Bob Visser zich laten kronen tot man of the match. Zaterdag 1 speelt beneden haar kunnen in de uitwedstrijd tegen Nieuwkoop 1. In de eerste twintig minuten had VVSB wel de winst al naar zich toe kunnen trekken. In de 90e minuut gaat de ploeg alsnog ‘kopje onder’.

VVSB Zaterdag 2

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde VVSB zat. 2 al eens tegen Kagia 2 en won men met 2 – 1.”In deze wedstrijd start VVSB 2 sterk en is de bovenliggende partij”, aldus Joost Bekkers, assistent-trainer. “Met name de verdediging staat als een huis en wordt er vanuit die basis gevoetbald. Via het middenveld probeert de ploeg de voorste linie te bereiken en via Thomas Schrooder en Stefan Immerzeel worden er al snel twee goed uitgespeelde mogelijkheden gecreëerd. Berhang Sartib ziet een goal afgekeurd, maar of dit terecht is? Uiteindelijk wordt de ban gebroken door Bob Visser. De mee opgekomen back verwerkt een pass van Stefan Immerzeel tot doelpunt. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. VVSB valt aan en Kagia probeert het met de lange bal, maar zonder succes. VVSB laat nog een aantal goede mogelijkheden onbenut, maar de drie punten kunnen mee richting Boekhorst in een drijfnatte tas. Al met al een prima teamprestatie.“ Dank Joost!

Opstelling:

Lex van Rooijen, Tom de Vroomen (70e min. Jaap Roeleven), Kaj Warmerdam, Tim Wijnands, Bob Visser, Stijn Paumen (60e min. Joris Aartman), Berhang Sartib, Thomas Schrooder, Stefan Immerzeel (70e min. Roy v/d Bosch), Mats Warmerdam, Damian Adriaens (46e min. Jelle Homan).

VVSB zat. 1

Het zijn niet de meest ideale omstandigheden waarin de wedstrijd tegen Nieuwkoop 1 wordt afgewerkt maar ja, daar hebben 22 spelers last van. Een troosteloze accommodatie en het water dat met bakken uit de hemel komt. Ondanks deze omstandigheden komt VVSB ijzersterk uit de startblokken. In de 3e minuut krijgt Koen Damen een prima mogelijkheid. Na een crossbal op Max v/d Boog wordt zijn dito voorzet bij de 2e paal door Koen Damen tegen de keeper gekopt. In de 4e minuut komt Victor Schipholt alleen voor de keeper en misschien had hij meer zelfzuchtig kunnen/moeten zijn? Ziet Koen naast zich opduiken, maar zijn breedtepass is iets te hard, waardoor Koen te ver naast de goal komt en zijn schot - uit een onmogelijke hoek - verdwijnt in het zijnet. In de 8e minuut weer een prima aanval van VVSB en komt ter nauwer nood aan bij Victor en via de keeper verdwijnt de bal voor corner. Het vervolg levert niets op. Tussendoor heel sporadisch een mogelijkheid voor Nieuwkoop, maar Peter v/d Berg is onverbiddelijk en grijp steeds prima in. In de 32e minuut het 1e schot op doel en Peter weet deze tot corner ‘te duiken’. Behoudens wissels die worden doorgevoerd zakt deze wedstrijd af tot een bedenkelijk niveau. Het enige echte wapenfeit is, dat onze beste man van het veld (Dani van Steijn) zich door de verdediging van Nieuwkoop wurmt, maar zijn schot wordt nog door een inglijdende Nieuwkoper tot corner geblokt (zie foto). Vanaf minuut 80 lijdt VVSB veel balverlies op het middenveld. Vanuit de omschakeling is het Nieuwkoop die scoringmogelijkheden krijg, maar ziet toch veelal de doelman van VVSB op hun weg. In de 90e minuut weer balverlies en weer is het Peter die één op één de bal weet te pareren, alleen de afvallende bal valt voor de verkeerde voet en dus slaat een ieder wat VVSB is de handen voor de ogen!