Nieuws van ons Bestuur

In Nederland, de wereld en in Noordwijkerhout bevinden we ons door het coronavirus in een uitzonderlijke situatie. Iedereen wordt dagelijks geconfronteerd met de impact thuis, op het werk en bij vrienden en familie. Noordwijkerhout, als het hart van de Bollenstreek, wordt economisch ook enorm getroffen. We wensen jullie allemaal vooral veel sterkte.

Niet het allerbelangrijkste in deze tijd. Maar het is inmiddels wel duidelijk voor de belangrijkste bijzaak in het leven: er wordt niet meer gevoetbald in alle competities dit seizoen. Helaas, maar volledig logisch natuurlijk. 

Hieronder enkele gevolgen daarvan voor onze club betreffende contributie, financiële consequenties, de verbouwing van het sportpark en ideeën voor als we de Corona crisis achter ons mogen laten.

CONTRIBUTIE
Enkele leden met een gespreide maandbetaling hebben gevraagd of het restant nu niet meer betaald hoeft te worden. We begrijpen de vraag, maar we kunnen daar niet in meegaan. Ook voor de vereniging is er sprake van overmacht en daarbij hebben we wel doorlopende kosten en gemiste opbrengsten. We vragen dan ook om begrip en solidariteit in deze moeilijke tijd voor iedereen. Hopelijk kunnen we binnenkort dan toch weer gezamenlijk plezier hebben op ons sportpark. 

FINANCIËN 
Tijdens de eerste online bestuursvergadering hebben we ingezoomd op onze begroting. Helaas moeten we constateren dat we onze beoogde begroting niet meer kunnen waarmaken en we stevenen jammer genoeg op een verlies af. Dat komt met name door lagere inkomsten uit bijvoorbeeld wedstrijd entreekaartjes en vooral onze kantine. Daarbij hadden we net een noodtribune geplaatst vanwege de sloop van onze vaste tribune. Net als de Nederlandse regering hebben we ook buffers opgebouwd in de afgelopen jaren. Mede door de bekersuccessen van ons eerste. Gelukkig is onze vereniging dus financieel gezond genoeg door die opgebouwde reserves. Dit seizoen kunnen we het verlies enigszins beperken door kostenbesparend te werk te gaan en was bijvoorbeeld de kerstveilingopbrengst fors hoger dan begroot. 

VERBOUWING
De eerder gecommuniceerde planning van de bouw van onze nieuwe accommodatie blijft van kracht. De bouw ondervindt vooralsnog geen hinder en de gemeente heeft inmiddels vanuit hun aanbesteding ook keuzes gemaakt voor de aannemers van de bouw. 

TOERNOOIEN ALS AFSLUITING VAN HET SEIZOEN?
We willen niet vooruitlopen op ontwikkelingen. Daar zitten veel te veel onzekerheden aan. Wel bereiden we ons voor op verschillende scenario’s en daarin hoort ook de mogelijkheid tot seizoensafsluitende activiteiten ergens aan het einde van het seizoen.

De draaiboeken worden klaargestoomd voor een mogelijk familietoernooi voor VVSB-ers of jeugdtoernooien op regionaal bollenstreek niveau. Hopelijk kunnen we dan samen alsnog bijeenkomen en terugblikken op deze bizarre weken. 

Mochten jullie vragen, ideeën of opmerkingen hebben, laat het ons gerust weten: info@vvsb.nl.

We wensen jullie allemaal nogmaals veel sterkte en gezondheid toe! 

Arjan Broekhof
Voorzitter VVSB

Nieuws van ons Bestuur
Terug naar overzicht