Niet best, maar wel de drie punten

“Het had geen half uur eerder moeten gaan regenen, anders was deze wedstrijd afgelast”, aldus een bestuurslid van Hazerwoudse Boys. Terecht, want bij het aanschouwen en vervolgens betreden van het veld blijkt deze ‘klei’ zompig, dus loodzwaar bespeelbaar. Na 90 minuten is er één conclusie te trekken ‘de beste ploeg heeft gewonnen’. Na een 1 – 0 achterstand weet VVSB dit, dankzij doelpunten van Stefan Immerzeel en een beauty van Jaap Aartman, om te buigen in een 2 – 1 overwinning. Slechte wedstrijden winnend afsluiten? Ook lekkâh!

Opstelling:

Andy Otte, Max van der Boog, Timo van der Raadt, Jaap Aartman, Menno de Jong, Youri van Steijn, , Abe van der Slot, Rick Koeckhoven (60e min. Thomas Schrooder), Koen Damen (76e min. Jasper van Stijn), Stefan Immerzeel, Mike Taskin (46e min. Ramon Hoek)

Niet in actie: Jaap Roeleven, Berend de Jong.

Tijdens de wedstrijdbespreking geeft trainer Rob Jonkman zijn verwachting weer over hoe Hazerwoudse Boys ons zouden kunnen gaan bestrijden. “Inzakken om vervolgens via scherpe counters eruit komen.” Geen woord van gelogen. VVSB speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander, maar speelde daarin slordig met heel veel onnodig balverlies. Over en weer wordt eigenlijk heel weinig gecreëerd. Het overwicht van VVSB komt tot uiting in de hoeveelheid toegekende corners, maar ook dit levert weinig gevaar op. In de 19e minuut krijgt Hazerwoudse Boys de eerste corner toegewezen en de indraaiende bal blijft op miraculeuze wijze voor de doellijn liggen en wordt eenvoudig voor 1 – 0 binnengetikt. VVSB behoudt het (optische) overwicht. 15 minuten later volgt er een overtreding op Koen Damen. De scheidsrechter moet zich overtuigen van het gegeven of dit binnen of buiten de 16 meter was. De lijnen waren nauwelijks zichtbaar! Er binnen, dus volgt er een strafschop, die door Stefan wordt binnengewerkt. Op 1 – 1 gaan we de rust in!

In de tweede helft weer hetzelfde beeld, twee hardwerkende ploegen met weer een overwicht voor VVSB. In de 48e minuut het hoogtepunt van deze wedstrijd. Jaap Aartman wordt aan de linkerkant op zo’n 35/40 meter ingespeeld. Zijn hoge indraaiende bal, die als voorzet bedoeld is?, zeilt richting 2e paal, over de nog grabbelende keeper in de kruising binnen. Prachtig! 1 – 2!

Daar zal het bij blijven, alhoewel VVSB nog een keer goed weg kwam, toen Hazerwoudse Boys bij één van hun schaarse uitvallen een bal op de paal zag belandde. Voor VVSB nog even ‘vrouw en kinderen eerst’ en de drie punten konden worden bijgeschreven.

VVSB neemt nu een gedeelde 4e positie in. Volgende week zaterdag speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen Rodenburg 1. Aanvang: 14.30 uur.