Net niet over de streep getrokken

Na zo’n wedstrijd kleurt eenieder natuurlijk graag zijn eigen versie. Leiden amateurvoetbal publiceert een stukje over een zwaar bovenliggend Lugdunum gedurende de hele wedstrijd. Op het laatste half uur na, waarin VVSB ‘vrouw en kinderen eerst’ speelt graag toch enige nuance. VVSB zat. 1 begint in een afwijkende speelwijze. Een speelwijze waarmee de Leidenaren moeite hebben. Een helft, waarin VVSB verzorgd voetbal aflevert. Met name onze opkomende  'vleugelspelers' vormen een dreiging. In de 10e minuut valt dan ook de 1 – 0 via Mike Taskin. In de 22e minuut komt Lugdunum weer langszij. In de 41 minuut schiet Timo v/d Raadt vanaf de stip VVSB weer op voorsprong. In de 88e minuut had Mike Taskin zich onsterfelijk kunnen maken, maar zijn inzet beland op de paal. (zie foto). In blessuretijd komt Lugdunum langszij en daar zal het bij blijven. 2 – 2, een juiste afspiegeling over de gehele wedstrijd genomen.

Opstelling:

Tim Warmerdam, Max v/d Boog, Boy Jansen, Timo v/d Raadt, Ardy de Jong, Tim Wijnands, Thomas Schrooder (69e min. Joost Bierhuizen), Jaap Aartman, Mike Taskin, Rick Koeckhoven.

Lugdunum is een lastig te bespelen tegenstander. Afgelopen seizoen won VVSB (geflatteerd) de uitwedstrijd met 4 – 1, maar ging het thuis met 1 – 0 kopje onder. VVSB begint deze editie geconcentreerd met een rustige opbouw van achteruit. Synoniem daaraan staat minuut 10. VVSB krijgt een vrije trap en de opbouw verloopt weer verzorgd over een aantal schijven. De bal belandt bij linksback Ardy de Jong en zijn voorzet wordt door Mike Taskin in de 16 meter over de uitkomende keeper gelobd. In de 22e minuut krijgt Lugdunum een vrijetrap net buiten de 16 meter toegekend. De muur wordt gezet en vanaf de bank is de ruimte naast de muur zichtbaar. Deze goed genomen vrije trap verdwijnt dan ook bij de 2e paal binnen. In de 41e minuut is het Max v/d Boog die over rechts twee spelers ‘kiekeboe’ speelt, maar binnen de 16 meter onderuit gelopen wordt. (zie foto) Timo schiet hard en zuiver binnen. De thee op 2 – 1.

Eigenlijk begint VVSB de 2e helft ook weer oké, maar Lugdunum is nu feller op de bal. In de 69e minuut vindt de 1e wissel voor VVSB plaats. Joost Bierhuizen valt in voor Thomas Schrooder. Veel plezier beleeft Joost niet aan zijn invalbeurt. In minuut 71 krijgt hij zijn 1e geel voorgeschoteld en na een lichte overtreding ontvangt hij in minuut 78 zijn 2e geel. Exit dus! Niet veel later moet ook een speler van Lugdunum met 2x geel vertrekken. Daarna is het eigenlijk Lugdunum wat de klok slaat. VVSB is niet meer bij machte om de rust aan de bal terug te laten keren. Angstige momenten dienen zich dan ook aan in het doelgebied van keeper Tim Warmerdam. Een schaarse uitval levert in de dying seconds nog wel de mogelijkheid op 3 – 1. Mike Taskin ontvangt uit een kluts de bal voor zijn rechter en haalt hard uit, maar zijn inzet ketst af tegen de staander! Uit de omschakeling valt dan ook ruim in blessuretijd de gelijkmaker! Deze wordt gevierd als zijnde het binnenhalen van een kampioenschap. Daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen, want eigenlijk is het 30 minuten lang Lugdunum wat dicteerde.

Voor de foto's? Zie Facebook VVSB zaterdag 1. Met dank aan Tino Stulen!

Komende week speelt VVSB zat. 1 weer een thuiswedstrijd en wel tegen de nummer 6 Be Fair 1. Evenals VVSB hebben zij 15 punten uit 10 wedstrijden. Het gaat dus ergens om voor de nummer 6 en 7 van de ranglijst.