Een zes punten weekend (Lekkâh)

Afgelopen zaterdag hebben zowel zaterdag 1 als -2 hun wedstrijden winnend afgesloten. Zaterdag 2 revancheert zich van de met 5 – 2 verloren pot tegen Docos 2. In de thuiswedstrijd tegen Noordwijk 3 wint de ploeg met dezelfde cijfers, en neemt een zevende positie op de ranglijst in. VVSB zat. 1 wint zeer overtuigend tegen Aarlanderveen. De uitslag doet anders vermoeden, maar VVSB is zwaar bovenliggend, maar dit wordt onvoldoende in doelpunten tot uitdrukking gebracht. Doelpunten komen van de voet van Koen Damen, Victor Schipholt en Berhang Sartib. Vlak voor tijd valt uit het niets het enige doelpunt voor de ‘Veners’. Voor de statistieken dus!

Vanaf acquit grijpt VVSB Aarlanderveen bij de strot, en wordt over het hele veld afgejaagd. Dit levert al snel mogelijkheden op. In de 5e minuut is het dan ook al raak. Een uitstekend genomen corner van Dani van Steijn wordt nog door Aarlanderveen uit de zestien gewerkt, maar de afvallende wordt door Koen Damen snoeihard en binnenkant voet en buiten bereik voor 1 – 0 binnen gewerkt. In de 8e minuut weet de keeper nog een inzet tot corner te verwerken. De daaropvolgende door Dani genomen corner, volgt een uitstekende kopbal van Boy Jansen die ter nauwer nood door een verdediger van de doellijn wordt verwerkt. In de 24e minuut een schot van Dani die maar net voor langs de vijandelijke goal gaat. Kortom dusdanig veel mogelijkheden, dat het ook zo maar 3 of 4 – 0 met de rust had kunnen zijn. Toch nog even een hachelijk moment vlak voor rust. Een onnodige overtreding net buiten de 16 meter wordt door Peter van de Berg prima verwerkt.

In de 51e minuut is het de uitstekend voetballende Boy Jansen die als centrale verdediger de bal oppakt en met de bal een geweldige rush op vijandelijke helft maakt. Zijn inspeelpass is goed en na een aantal prima combinaties biedt Joost Bierhuizen Victor Schipholt de gelegenheid om snoeihard hard en hoog in het dak van het doel te knallen. Zo hard, dat de keeper zelfs wegdook? In de 57e minuut weer een geweldige combinatie over de rechterkant. Mike stoomt op en is het Youri van Steijn die na een geweldige loopactie achter de verdedigers de bal in de loop krijgt toegespeeld. Youri bedenkt zich geen moment en in die loopactie neemt hij de bal direct op zijn pantoffel en deze inzet spat snoeihard tegen de lat uiteen. Volgens mij staat deze nog te trillen? In de 66e minuut is het Joost Bierhuizen die 1 op 1 voor de keeper verschijnt, maar de keeper op zijn inzet tegenkomt. In de 80e minuut is het de ingevallen Max v/d Boog die een prima voorzet verstuurt, die vervolgens uit een kluts voor de voeten van de eveneens ingevallen Berhang Sartib valt. 'Ber' bedenkt zich geen moment en schiet hard en bij de 2e paal binnen. Uit een vrije trap – die meer als voorzet bedoeld is – valt de 3 – 1 nog achter Peter v/d Berg binnen. Aarlanderveen heeft in deze wedstrijd geen moment aanspraak kunnen maken op meer. Ik realiseer me, dat ik veel over geweldig en perfect schrijf, maar VVSB zat. 1 speelde een van zijn beste wedsyrijden en in deze vorm en instelling gooit mijns inziens hoge ogen in de 3e klasse A. Een ploeg om rekening mee te houden! Keep it rolling guys!!!

VVSB 2 – Noordwijk 3

In tegenstelling tot de week ervoor tegen Docos 2 is er bij VVSB 2 de wil om te winnen. De vooraf gemaakte afspraken worden goed uitgevoerd. “Het was zaak om tegen Noordwijk 3 zelf het initiatief te houden en 'de Noortukkers', met al hun ervaring niet in hun spel te laten komen. Met hun lopende middenvelders en sterke spits (Joost Leonard) resteert niets dan lof voor mijn mannen”, aldus trainer Elwin van der Niet. Twee prachtige vrije trappen lagen eraan ten grondslag. De 1e via Thomas Schrooder en de tweede van de voet van Jelle Homan. Daaropvolgend is het nog eens Guus Verver, die na een prima aanval, de bal snoeihard tegen de touwen werkt. Na rust een ander beeld. Binnen een kwartier twee kansen voor Noordwijk en levert dan ook twee doelpunten op. Even billenknijpen? “Ja, de concentratie ontbrak even. Toch weten mijn mannen zich te herpakken en volgt er nog eens 30 minuten prima voetbal. Dit in tegenstelling tot Noordwijk, die het als ploeg drukker had met de scheidsrechter. VVSB krijgt nog een penalty, die door Joris Aartman binnen gewerkt wordt. Vlak daarna nog de 5 – 2 via Jelle Homan. Al met al een uitstekende collectieve prestatie”, aldus de trainer.

Foto’s zijn te zien op de FB-pagina van VVSB zat. 1. Dank aan Tino Stulen.