Krankzinnige slotfase doet VVSB de das om

Een supporter van VVSB zijn, is supporter zijn van spectaculaire wedstrijden. Na de bizarre wedstrijd tegen FC Rijnvogels, schotelde de paars-gelen en haar tegenstander ook de eerste thuiswedstrijd voor de competitie een spektakelstuk op de mat. Het duurde even voordat dat op gang kwam, maar de blessuretijd maakte een hoop goed. Het enige wat niet goed was, was de uitslag. Eemdijk was effectiever en won met 2-3.

VVSB startte sterk en nog voordat iedereen goed en wel een plekje had gevonden stond het al 1-0. Het was jubilaris Richelo Fecunda, die zijn 200e wedstrijd voor VVSB speelde, met een panklare voorzet op het hoofd van Jesse van Nieuwkerk. De spits van VVSB kopte kruislinks op het doel en liet de doelman kansloos. Slechts een paar minuten later had het Van Nieuwkerk zomaar zijn tweede van de middag kunnen scoren, maar het schot van ruim 25 meter werd ternauwernood gered door doelman Wouter Beukers.

Na ruim een kwartier liet ook de tegenstander van zich horen. De voorzet van Argjend Selimi belandde op de paal, maar even later kregen de gasten een strafschop van scheidsrechter Dogterom. Yannick Bouw ging achter de bal staan en stond tegenover Ruben Valk. De doelman van VVSB dook de juiste hoek in en keerde de strafschop van zijn oud-ploeggenoot.

Naast Fecunda was ook trainer Wilfred van Leeuwen die een jubileum te vieren had. De wedstrijd tegen Eemdijk was zijn 200e in dienst van VVSB. Hij zag dat Eemdijk de bliksemstart had in de tweede helft die VVSB in de eerste helft had. De voorzet van links werd ingeschoten door Jordy Hilterman en ging via een VVSB-been het doel in. Beide ploegen konden hierna niet veel klaarspelen voor de doelen, tot een kwartier voor tijd. VVSB kwam in het strafschopgebied, waarna de bal op de uitgestoken arm van Eemdijk-aanvoerder Van Gulik. De scheidsrechter van dienst wilde in eerste instantie fluiten voor een strafschop, maar wuifde het toch weg.

Lange tijd leek de wedstrijd te eindigen in een 1-1 stand, maar daar bracht Eemdijk in de blessuretijd verandering in. Spits Bouw kopte geheel vrijstaand de mogelijke winnende treffer binnen. Maar VVSB rechtte de rug en kwam binnen 2 minuten op gelijke hoogte. De voorzet van Victor van der Linde werd van dichtbij binnengeschoten door opnieuw Van Nieuwkerk.

Twee doelpunten in de blessuretijd is al spectaculair, maar even later werd het ook nog 2-3. Een schitterende vrije trap van Michel Goossensen zorgde voor de einduitslag.

VVSB gaat volgende week op bezoek bij die andere ploeg uit Bunschoten-Spakenburg. Op het rode gedeelte van de Westmaat wacht IJsselmeervogels op de paars-gele formatie. Aanvang is 15.00 uur.

VVSB – Eemdijk 2-3: 2. Van Nieuwkerk 1-0, 47. Hilterman 1-1, 90. Bouw 1-2, 90+2. Van Nieuwkerk 2-2, 90+4. Goossensen 2-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Lars Rauws, Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Ricardo Kuijvenhoven, Tim de Rijk (63. Guus Verver), Thomas Schaap (71. Victor van der Linde), Ian van Otterlo (77. Mounir Mounji); Jesse van Nieuwkerk.