Kleine winst op Teylingen

Dinsdagavond speelde VVSB zat. 1 zijn tweede oefenwedstrijd tegen Teylingen. De ploeg van coach Rob Jonkman, die het afgelopen seizoen promotie naar de 3e klasse op een haar na moest missen. In het oefenpotje van het vorige seizoen verloor VVSB nog met 4 – 1. Deze editie eindigde in een 2 – 1 overwinning voor VVSB. Een wedstrijd met twee gezichten?

Met veel druk naar voren zet Teylingen VVSB op eigen helft vast en creëerde mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Een afgekeurd (buitenspel) doelpunt, bal tegen de paal en een bal die van de doellijn gehaald wordt. Het duurt geruime tijd tot VVSB wat meer rust in zijn spel krijgt. Minder balverlies, betere passing et cetera. Dat resulteert in de allerlaatste seconden tot de 1 – 0 voorsprong. Een meer dan voortreffelijke voorzet van de rechterkant door Max v/d Boog die bij de verste paal door Bas Ruigrok richting 1e paal wordt gekopt. Daar staat Berhang Sartib die vervolgens ook koppend binnen werkt. Limo-time!

De tweede helft is een stuk attractiever met meer verzorgd voetbal en waarin VVSB meer initiatief toont. In de 56e minuut krijgt VVSB, net buiten de zestien een vrijetrap, en vanuit een lastige hoek werkt trapspecialist Mats Warmerdam fraai over en achter de doelman van Teylingen binnen. In de 58e minuut wisselt coach Kraaijvanger zeven spelers. Iedereen moet speelminuten krijgen. Het beeld veranderde geenszins en waarin VVSB de meer gevaarlijke partij blijft. Vlak voor rust een mooie uitbraak van Teylingen met dito doelpunt.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving speelt VVSB zat. 1 aanstaande zaterdag om 12.00 uur bij vv Noordwijk!