JO15-1 doet Bundesliga ervaring op

Geen voetbal in het Paasweekend. Zo vond je her en der nog wel wat inhaalwedstrijden op de sportcomplexen. Een Paastoernooi had ook gekund. Maar de jongens van de JO15-1 wilden met de groep eens wat anders. Een wedstrijd bezoeken. Het werd Borussia Mönchengladbach tegen sc Freiburg.

Om klokslag elf uur vertrok een stoet van 5 auto’s vanaf de Brink in Noordwijkerhout. Een rit van tweeëneenhalf uur bracht de groep op de parkeerplaats van Borussia-Park. Een kleine wandeling bracht de groep eerst nog langs het befaamde “Biergarten”. Die werd verder gelaten voor wat het was want een enkeling schonk liever aandacht aan het scoren van een sjaaltje of vaantje.

Eenmaal binnen het stadionterrein was het duidelijk dat de meeste jongens wel wat trek hadden gekregen. De Bratwurst, Currywurst, Pommes Frites en pizzapunten vonden gretig aftrek waarna met volle maag de tribune opgezocht werd. Precies op tijd want de ploegen begonnen aan hun warming-up. De oefeningen op het veld brachten ideeën bij de spelers én trainers.

De wedstrijd zelf verliep niet heel voordelig voor de thuisploeg. Aanvankelijk had Borussia het betere van het spel maar creëerde het geen kansen en was de bal nauwelijks in de 16 van de tegenstander te vinden. Freiburg zette vroeg aan en kwam op een 0-1 voor door een doelpunt van Gregoritsch. Tevens de ruststand. In de tweede helft werd het er niet beter op. Na 47 minuten scoorde Röhl de 0-2 en nog geen 10 minuten later was het Ritsu Doan (ex-PSV en Groningen) die met de 0-3 de wedstrijd in het slot gooide.

De jongens genoten zichtbaar van de sfeer en ambiance in het stadion. Enigszins indrukwekkend was ook een grote Duitse ME-linie die direct achter onze zittingen zich opstelden. Op de terugweg werd de Duitse McDonalds nog aangedaan en bleef het de gehele rit terug in de auto’s net zo gezellig als de rest van de dag. “Dit moeten we vaker doen” kwam vaak voorbij. Dus al met al een ervaring die de groep zeker zal bijblijven.