Incident VVSB - IJsselmeervogels

De afgelopen dagen heeft het bestuur van VVSB zorgvuldig, en net als afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd, in overleg met betrokkenen onderzoek gedaan naar de aanleiding (racistische opmerkingen) van het stilleggen van de wedstrijd.

Op voorhand betreuren we het zeer dat de wedstrijd om die reden, en op ons Sportpark, moest worden stilgelegd. We hebben de arbitrage echter direct gesteund in het besluit en samen gezocht naar oplossingen. Onder meer door het toespreken van het aanwezige publiek achter de goal. Samen met de stewards van IJsselmeervogels zijn beide supportersgroepen, die op dat moment gezamenlijk achter dezelfde goal aanwezig waren, gesplitst.

Het behoeft geen toelichting dat VVSB als club en als gemeenschap in Noordwijkerhout elke vorm van racisme afkeurt. VVSB maakt geen onderscheid in afkomst, kleur of geaardheid en is een plek waar iedereen zich thuis behoort te voelen. VVSB dient als bindende sociale factor in ons dorp en daarbuiten.

Ons rapport richting de KNVB is opgemaakt, nadat onder meer het verslag van onze Hoofd Steward was ontvangen en een gesprek met FC Bavone (supportersclub) heeft plaatsgevonden. Onze ter plaatse aanwezige stewards (5) hebben de opmerkingen niet waargenomen en ook de supportersclub bevestigt er niets mee te maken te hebben en er afstand van te nemen. De conclusie is dat er geen sprake is geweest van enige vorm van spreekkoren. Wel dat er ogenschijnlijk door een individu kwetsende opmerkingen zijn geplaatst. Helaas heeft het bestuur op dit moment (nog) niet kunnen vaststellen wie hiervoor verantwoordelijk is geweest. Dat betekent niet dat de zaak daarmee is afgedaan. 

Het Bestuur, de supportersclub en Stewards blijven sowieso samen in gesprek over het voorkomen van dergelijke incidenten op ons Sportpark.

Incident VVSB - IJsselmeervogels
Terug naar overzicht