Goede start bekertoernooi

Zowel zaterdag 1 als zaterdag 2 zijn het bekertoernooi goed begonnen. Zaterdag 2 sluit uitstekend af door Katwijk 2 met 5 – 2 te verslaan. Zaterdag 1 verslaat aansluitend Oosterheem uit Zoetermeer met 4 – 2. Het beste voetbal speelde zich af tussen de 53e en 67e minuut. In een tijdsbestek van 14 minuten scoort de ploeg driemaal. De 1e helft was van een ‘niet aan te gluren’ gehalte.

In de rust staat VVSB 2 nog met 2 – 1 achter tegen Katwijk 2. In de tweede helft buigt de ploeg van Elwin van de Niet deze achterstand om in een prima 5 – 2 overwinning. Doelpuntenmakers aan VVSB-zijde zijn Bram van Rooijen, Jaap Roeleven en de nog steeds voetballende 52-jarige grijze strateeg van het middenveld Paul Warmerdam. Joris Aartman completeert het aantal met twee zeer fraaie doelpunten. Een via onderkant lat en één vliegt binnenkant paal binnen, beiden van een behoorlijke afstand. Komende zaterdag de cruciale wedstrijd tegen Nieuwerkerk 2. Deze ploeg wint met 3 – 1 van Quick Boys 3.

14 minuten prima voetbal

Niet omdat daarbinnen driemaal gescoord werd, maar waarin de ploeg ook laat zien dat het daadwerkelijk kan voetballen. Over de 1e helft valt niet veel te schrijven. Het 1e wapenfeit speelt zich af in de 17e minuut. Jelle wordt 1 op 1 voor de keeper gezet, maar faalt in de afronding. Over en weer is het slordig, maar in de 30e minuut komt Oosterheem op voorsprong. Peet v/d Berg blokkeert nog een schot van hun gevaarlijkste aanvaller, maar de afvallende bal wordt bij de 2e paal binnen gewerkt. In de 34e minuut is het Koen Damen die een snelle één twee opzet met Rick Koeckhoven en zet zich daarmee voor de keeper en rond prima af.

Nog geen schot van afstand gezien en op voorspraak schiet Mats Warmerdam eens van een meter of twintig. De keeper pareert en is het Jelle Homan die nog eens tegen de keeper knalt, maar de ondertussen doorgelopen Mats schuift de ook weer afvallende bal beheerst voor 2 – 1 binnen. Hij breekt daarmee de wedstrijd open en krijgt in de 58e minuut een publiekswissel? Joost Bierhuizen neemt zijn positie in. In de 65e minuut een fraaie goal van captain Jaap Aartman. Een indraaiende corner van Jelle Homan wordt nog eens door Jaap versnelt met de hoofd binnen gewerkt. In de 67e knalt Mike Taskin nog eens van afstand de 4 – 1 in de kruising. Voor de statistieken scoort Oosterheem nog de 4 – 2. In de 85e minuut wordt assistent-trainer Stefan Kraaijvanger nog ingebracht voor Berend de Jong. Hij laat zien hoe je een wedstrijd met een positief resultaat kan uit voetballen. Komende week speelt VVSB zat. 1 de uitwedstrijd tegen FC Boshuizen. Die ploeg kreeg een pak slaag (0 – 9) van Sportclub Monster.

Fraaie foto’s zijn weer te bewonderen op de FB pagina van VVSB zaterdag 1. Met dank aan Tino Stulen.

 

 

Aart

Goede start bekertoernooi
Goede start bekertoernooi
Goede start bekertoernooi
Terug naar overzicht